8. apr. 2018

Mai en måned med mange fridager

Nå er vi bare noen uker unna Mai måned, og det er måneden mange elsker. Rett, og slett fordi det er mange fridager. For meg som er ufør, og får trygd, er det ikke like gøy. Vi får nemlig ikke penger for de dagene som er helligdager. De som arbeider får noe som heter helligdags godtgjørelse. Det vi si en kompensasjon for at de ikke kan jobbe en vanlig ukedag på grunn av helligdag. Litt urettferdig, men ikke så mye å gjøre med det. I Mai er det som sagt mange ekstra fridager, og mange benytter disse dagene til å ta en langhelg. 
Tirsdag  1. mai. Arbeidernes internasjonale kampdag.
Torsdag 10.mai. Kristihimmelfarts dag.
Torsdag 17. mai. Grunnlovsdagen.
Mandag 21.mai. 2. pinsedag. 


Det er til sammen 4 dager ekstra med fri, og hvis man har lyst, og samvittighet kan man få hele 8 dager med fri. Det er jo ikke rart at mange elsker Mai måned.
17. Mai er en helligdag, men allikevel føler man at det bare er en litt annerledes hverdag. Det er liksom forventet at man skal gå i tog sammen med skolen, spille i korps, og gå som flaggbærer for speideren fra tidlig morgen. På ettermiddagen skal man være med på leker rundt omkring på skoler ol. Man skal spise is, og pølser før folketoget. Etterpå skal man liksom grille. For meg, og mange voksne er nok ikke 17. mai en fridag. Det er vel den dagen i året med mest stress, og er den dagen jeg er mest sliten på kvelden. 

Det er en dag som er litt rart at ikke er en helligdag, og det er 8. mai. Det er Norges frigjøringsdag. For meg er den minst like viktig som grunnlovsdagen 17.mai. 

Ingen kommentarer: