6. apr. 2018

Alle årstider på en dag. Jeg foretrekker en om gangen

Denne tiden på året kan faktisk ikke naturen bestemme seg. Enkelte dager har vi både vinter, høst, og vår på en gang. Ganske frustrerende når man skal kle barna på morgen. For meg også. Det enkleste er å kle seg varmt på morgenen med sko, og ute-tøy som tåler regn, og snø. Blir det varmt i løpet av dagen kan man heller kle litt av seg, men ikke lue, og skjerf. Da er man dømt til å bli syk uansett hvor varmt.  Den ene morgenen var det vinter med is på bilruta da jeg stod opp. Så kom det litt sol før det begynte å snø. Så kom det regn. På kvelden var det sol, og klar himmel, men da måtte det selvfølgelig masse vind. Ikke lett å kle seg rett i det været. Jeg gleder meg til denne rare årstiden mellom vinter, og vår er over. Jeg gleder meg til våren kommer. Er så koselig å se de grønne knoppene titte frem på tærne, og blomstene titte frem i grøftekanter, og blomsterbed. Vinteren er på en måte avslappende psykisk for meg, men allikevel tror jeg nok våren er min favoritt årstid. Endelig kjenne sola som varmer. Det må være en av de beste følelsene som finnes. Nettene er varmere, og snøen som har blitt skitten av bruk begynner å smelte. Det å sitte ute å se naturen forandre seg fra å være tom, trist, og grå, til å springe ut i en eksplosjon av farger er vel det man kaller balsam for sjelen. Man kan se bitte små forandringer hver dag, og plutselig er forandringen ferdig. Våren er i ferd med å gå over til å bli sommer. 
Nå er det våren vi venter på. Den ordentlige våren, og den er rett rundt hjørnet.

Ingen kommentarer: