5. feb. 2018

Velkommen til 2018

Nå er vi godt i gang med 2018, og og sier velkommen til det nye året. Vi har allerede kommet til februar. Det har vært litt kaos for guttene, men jeg syntes de takler det fint. 

For Jakop sin del har fotballtreningen begynt, og i år har de vært så heldige at de får lov til å trene inne i hallen. Det er ikke så veldig varmt der, men de slipper minus grader, vind, snø, og regn, noe som gjør det mye bedre å trene. Jeg så at de siste treningene før jul, var det noen dager han ikke var helt sikker på om han ville på trening på grunn av været. Noe som nok har vært vanskelig for han, selv om han ikke sier noe, er at han noen dager ikke har visst hvem som skal hente han når han er ferdig på skolen. Han får bare beskjed om å gå til den faste hente plassen. Jakop har startet det nye året med å være like flink til å gjøre lekser, som han var før nyttår. Han har blitt veldig flink til å lese, noe som hjelper han godt i de andre fagene. Han er flink på morgenen når han skal på skolen, så heldigvis trenger jeg ikke mase like mye som før operasjonen. Eneste han er blitt slurvete på er å ta på seg refleksvest, hvis ikke vi sier det til han, enda refleksvesten henger sammen med jakka. 


Kjedelig å vente på at mamma. og
Caroline skal bli ferdig med å handle
En annen ting vi sliter med er å få Jakop til å gå med vinterdress. Han foreslo at han kunne stå under tak. Da trengte han jo ikke dress. Caroline og jeg var å kjøpte en, og han nektet å bruke den fordi den var litt for lang på benene. Dagen etter tok vi han med ned igjen for å se hvordan det gikk. Damen i butikken er utrolig koselig, og fikk Jakop igang. Det var ikke en lik dress i samme størrelse, så ho fant en annen han kunne prøve. Det viste seg at det var ikke det at han ikke ville ha dress i det hele tatt. Det var at han syntes den hadde vært for tung å ha på. For vanskelig å bevege seg i, og at dressen var for lang på bena. Det hadde de andre dressene også vært, så derfor har han nektet. Det ble funnet en annen dress som han motvillig prøvde, og da han kom ut av prøverommet smilte han. Denne kan jeg ha, den er så lett, sa han. Dermed ble det den dressen, for det som er viktigst er jo at Jakop liker den, og vil bruke den. Vi fant også en lue som passet til, og det viste seg at det var refleks på den. Jakop var fornøyd, og det var vi også.

Så kom det litt snø, og det
ble kaos med kjøring
Når det gjelder Jonas har han krav på taxi til, og fra skolen så den delen går fint. Han er utrolig flink til å gjøre lekser. Jeg sjekker bare innimellom, men i følge læreren har han gjort alle. Det er utrolig gøy at han er så flink med lekser i år, for i alle år siden han begynte på skolen har det nesten vært en slåsskamp for å få han til å gjøre leksene Det er nå en oppgave han ikke har fått levert til tiden, men han får i alle fall levert den. Karakterene til jul kunne nok ha vært litt bedre, men satser på at det kommer seg, men det er en karakter som imponerte oss. Han hadde fått en femmer! I flere prøver har han fått 3+, og 4. Noe vi, og han er veldig fornøyde med. Jonas er blitt veldig flink til å hjelpe til, og det er veldig sjelden han sier nei hvis jeg spør. Uansett om det er å bære kaffekoppen ut på terrassen, eller ta ut av oppvaskmaskinen. På morgenen hjelper han til med Jørgen, og holder ett øye med Jakop når han skal kle på seg. 

Jørgen har vært hjemme innimellom fordi det har vært veldig glatt i bakken, og da trenger man 4x trekk for å komme opp. Siden Caroline er her å hjelper til har det ikke vært noe problem. Denne uka har han vært hjemme, siden han ikke har vært helt i form. Ikke syk, men sånn at han har fort blitt slapp, og så høyt, og lavt en liten stund, før han blir slapp igjen. Han har blitt bedre for hver dag, så regner med at er klar for barnehagen neste uke. Han klarer å kle av seg ute-tøy, så han er kjempe stolt. Jeg later som jeg skal hjelpe han, men når han har kledd av seg før jeg kommer bort til han, ler han stolt og sier: "Jeg klarer selv jeg. Du trenger ikke hjelpe meg." Det er rart å se hvor fort de blir store, og selvstendige. Nesten litt trist. Ellers har han blitt veldig flink til å snakke, men fortsatt er det ordlyder han sliter med, og noen ord foretrekker han å si på engelsk fremfor norsk. Jeg har lagt merke til at det ofte er ord han er litt usikker på, eller ord som er lettere for han å si rett på engelsk. Litt stilig er det jo, at han nesten er tospråklig, når alle i familien snakker norsk. Spesielt når ordforrådet øker nesten like mye i engelsk, som i norsk. Blir spennende å se om det fortsetter sånn, eller om han etterhvert går over til å kun snakke norsk. Engelsk er et språk som blir mer viktig for hvert år, så han ligger jo godt ann til å bli flink i engelsk på skolen.
Nå er det bare å håpe på at året fortsetter med like stor fremgang, og at foten snart er så god at vi kommer oss tilbake til normalen.

Ingen kommentarer: