29. nov. 2017

VINTERTØY, SNØ, SLUDD, OG EN ANELSE GLATT

Nå har vinteren kommet med snø, sludd, og glatte veier. Forrige uke hadde vi faktisk snø. Ikke at det lå lenge før det forsvant igjen, og regnet kom. Da ble det selvfølgelig litt glatt på morgenen. Det kom en anelse snø nå i helgen, som selvfølgelig ble til slaps på veien, og da det frøys på, ble det et fantastisk føre. Eller kanskje ikke så fantastisk. Veien er glatt, og sporete. Når det blir mer snø vil veien opp hit bli bedre. I vinter vil ikke det ha så mye å si, med mindre det kommer snø nå, for om litt mer enn en uke skal jeg på Rikshospitalet for å operere foten, og da er min kariere som sjåfør over. I alle fall for måneder. Jeg kan i utgangspunktet kjøre bil, men med alle skruene som står ut av foten, og metallringene som sitter fast i skruene, er det liten sjans for at jeg får plass i bilen så jeg kan kjøre. Tilbake til det jeg egentlig skulle skrive om.

Nå som vinter å kulde har kommet er det på tide å ta frem vinter tøy. Vintersko, og tykke jakker må handles inn, for de har vokst ut av tøyet de brukte i fjord. Vi har vært heldige i år. Jørgen fikk nye dresser etter nyttår, og kan fortsatt bruke de. Vinterskoene kan han også bruke, men de må nok byttes ut etterhvert. Jakop kan fortsatt bruke vinter buksene, selv om de nok må byttes ut etterhvert. Vinterjakka kan han på en måte bruke, bortsett fra at den er oppbrukt. Jeg har spurt om jakka har vært varm. Siden den var så slitt, og oppbrukt, har jeg sett etter en ny, og i dag fant jeg en flott jakke. God, og varm. Det er ikke vanntett, men godt vannavvisende. Hvis det regner, er det jo alikevel ikke minusgrader, så da da kan han bruke høstjakka. For ett par uker siden fikk vi også kjøpt sko til han. Det er ikke ofte han har fått brukt de ennå siden det stort sett har vært vær for foret gummistøvler. Jakop er i alle fall super fornøyd med de nye skoene, og den nye jakka.


Når det kommer til Jonas er det en helt annen sak. Han er meget bestemt på at han ikke kommer til å trenger hverken vintersko, eller vinterjakke. Jakka han brukte i fjord, kan vi ikke finne. Vi fant en, men den blir til hjemmebruk. Buksa hans vet jeg ingen ting om. Han har brukt den to ganger, men får fortsatt ikke svar på om den passer, er varm, eller om han blir fort våt. Vi får satse på at det kommer noe etterhvert. I dag har vi klart å lure ut av han hva slags vinterjakke han kunne tenke seg, så nå har jeg i alle fall en mulighet til å finne noe han liker. Sko skal han også ha, men han nekter å være med å prøve, men han avslørte at gymskoene var perfekte i størrelsen, så da er det bare å ta med såle, og måle på den måten. Blir han ikke fornøyd, har han seg selv å takke. 

Nå skal jeg titte litt på tv, oppdatere Iphone, og Mac. Før jeg tenker på alle pakkene til julekalenderene jeg må pakke i morgen, siden jeg har glemt det i dag. Før jeg legger meg, må jeg pakke inn en gave, og det er den Jakop skal ha med til julekalender på skolen.

Ingen kommentarer: