9. nov. 2017

HAR DET SKJEDD DET NOE SOM HELST I HØST?

Breiva. Årets flom i Lyngdal.
Her var det en gnag ett jorde.
Nå er det november. Høsten er over, og vinteren er på vei. For noen uker siden hadde vi vår første flom. Ja, jeg sier første for så mye som det regner, blir jeg ikke overrasket om det skulle komme fler. Det er fortsatt noen uker igjen til jul, men går tiden like fort som den har siden sommerferien var over, er det ikke lenge før vi sitter rundt juletreet å pakker opp gaver. Vi hadde en fantastisk sommer. To uforglemmelige uker i Spania. Fine dager hjemme, og en deilig, og koselig uke i Drammen. En sånn sommer gjentar jeg gjerne. Hvordan sommeren blir til neste år vet jeg ikke, men tror nok ikke det blir Spania da, men man kan jo håpe.

I høst har alle tre guttene tatt bilder på skolen, og barnehagen. Jakop tok bare klassebilde, mens Jonas, og Jørgen tok felles, og singel bilder. De ble kjempe fine. Det var spesielt ett jeg likte godt av Jørgen. Syntes det er helt vidunderlig. Det er sånn jeg tenker på han når han er sur, og grinete. (Han er faktisk litt søt da og.) Det var to kjempe fine av Jonas. Det ene har han faktisk hette på. Det er så typisk Jonas. Det er sånn han er, og det er nok det bilde som kommer til å henge på veggen. 

Alltid gøy med pokal.
Sverger til kuleramme for oversikt
 på fotballcup
Jakop har spilt flere cuper i høst. Det har gått kjempe bra. De er utrolig flinke, og er sjelden de taper. Stort sett vinner de. Er kjempe stolte av de. Jakop er blitt kjempe flink i mål. Den ene cupen vi var på fikk han en sånn "landslag kamp" sleng, som han kaller det. De har en cup igjen den 12. november. Blir spennende å se hvordan det går. Jeg er helt utrolig dårlig til å holde styr på hvor mange mål som er sluppet inn, og hvor mange mål de har skåret. Vi begynte å tøyse med at jeg fikk ta med meg kuleramme på forrige cup. Noe jeg gjorde. De flirte godt da jeg tok den ut av sekken til Jakop. Den hjelp, og jeg klarte å holde styr på målene, så jeg må nok ha den med hver gang skal jeg ha noe håp om oversikt.

Kjole, og tilbehør hvor alt
er laget av ballonger
Jeg var på mannekeng oppvisning, for å se på ei venninne av meg som skulle gå på podiet. Det var kjempe gøy å se på. Ho var veldig flink. Jeg sa til ho tidligere på dagen, at jeg var glad det ikke var jeg som skulle gå. Jeg skulle stå å gjemme meg i folkemengden, og da var det ingen som kunne se meg. Trodde jeg. Senteret hadde hatt en FB konkurranse tidligere den uka. Rett før jeg gikk ned, trykket jeg "liker" på innlegget. Jepp. Utrolig nok vant jeg. Ett gavekort på 1000,- Der gikk min plan om å holde meg skult i mengden. Navnet mitt ble ropt opp på høyttaler. Jeg måtte vinke ned for å si ifra at jeg var der, før jeg gikk for å hente det. Merket det godt på angsten. kjente jeg fikk tårer i øynene, tåkesyn, hjertet banket som aldri før, og hadde litt problemer med å puste. Jeg måtte skjerpe meg max, og litt til for jeg merket at jeg lå på kanten til å blokke ut ( desosiativ ), men jeg klarte det. Skal si jeg var utrolig fornøyd med meg selv. Jeg vant noe for første gang siden jeg var liten, og vant en radio med kassett spiller i Donal Duck konkurranse, og jeg klarte å tvinge meg igjennom angsten for å hente gaven. For gavekortet kjøpte jeg en høst/vår dress til Jørgen. 

Man merker godt at Jørgen begynner å bli stor. Han har absolutt egne meninger, noe han ikke er redd for å si. Han vil helst bestemme alt også. I tillegg vil han gjerne være med når vi holder på med noe. Nå for tiden er det å lage mat toppen. I helga skulle han hjelpe Jonas med å kutte opp noe agurk. Det endte med en Jørgen som både syntes synd på seg selv, og var sint fordi han ikke fikk kutte alt ferdig. Jonas la noe agurk i en skål, og sa han måtte dunke på den med en skje så det ble til agurk mos. Det reddet hele dagen. Jeg syntes Jørgen var flink til å skjære agurk, problemet kom når an ble irritert for han mente på at Jonas hadde mest agurk. Da kuttet han seg. Fire små kutt. I en bevegelse. Er faktisk litt imponert.

Ny klippet
Første skoledag
Ellers så klipte alle guttene seg tidlig i høst. De to eldste hadde trengt en ny klipp. Spesielt Jakop. Håret hans blir så høyt. I går sa Tore at han lignet litt på en stålbørste, og er på en måte litt enig, men Jakop nekter å klippe seg. Han skal visst nok ha en spesiell sveis til Jul. Jørgen fikk seg en klipp. Ikke like mye som første gangen, men alle krøllene måtte dessverre gå. Heldigvis kommer de ut igjen. Det er flere ting som har skjedd i høst, men det kommer etterhvert. Da jeg la ut ett innlegg tidligere denne uka, og det var det første siden 11/7. Nesten 3 Måneder. Satser på å få skrevet litt oftere fremover. 

Ingen kommentarer: