14. nov. 2017

Å PLANLEGGE JUL FØR NORMALT

Normalt begynner jeg å tenke på innkjøp av gaver i slutten av november, av og til begynnelsen av desember. Siden jeg skal avgårde 8. desember, måtte jeg begynne tidligere. Jeg vet jeg ikke er av de raskeste, men bedre sent enn aldri, er det noe som heter. Når jeg vet hva jeg skal ha til de forskjellige, tar jeg meg en dag i Kristiansand for å jule-shoppe. Der får jeg som regel alt jeg trenger. Så da er det bare å bruke dagen etter på å pakke gaver, og gjøre de klar for sending i posten. Når man bor på sørlandet, og familie bor på østlandet må man også huske på å få sendt de tidsnok. Årets jule-shopping i Kristiansand blir nok til helgen. Jakop har meldt seg til å være med. Det pleier å være Caroline som er med på handelen, men i år er ho i Drammen, og Bærum. Det er egentlig bare denne helga som passer før jeg reiser avgårde. 


Neste helg går med til å finne frem julepynt, pakke gaver, og gjøre klar alle advents-kalenderne. Heldigvis har guttene gjort det enkelt for meg i år. De fant ut av at isteden for å ha en bitteliten ting, og en godt hver dag, vil de heller ha kun en godteri hver dag, og en litt "stor" gave i helgen. Passer meg ypperlig. Jonas får kun en stor ting i år. Han kunne velge å dele den store opp i flere helger, eller få den den første helga. Som forventet ville han ha den den første helga. Jeg er ikke helt sikker på hva Jakop skal få, men har noe i tankene. Jørgen kommer nok til å få noen små ting som han liker innimellom. Julepynten står i kasser, så det er bare å få de ut av kottet.
Ribbe, og medisterpølser har jeg også fått kjøpt inn. I morgen skal jeg finne frem oppskriften på lammerull, Det er ganske mange år siden sist, men det går nok fint. Jeg skal også få laget medisterkaker, så jeg venter bare på at medisterdeigen snart kommer i butikkene. Regner med å bruke ca 10 pakker. Satser på at jeg får laget de før jeg reiser, så slipper jeg å begynne med det samme dagen som jeg kommer hjem. Grønnsaker , og annet tilbehør får jeg få tak i når jeg kommer hjem. Samme med frukt å julegodt. I år er julaften på en søndag, så da er det bare to dager hvor butikkene er stengt. Nå er det tid for en brainstorming, og kaffe, før jeg skal krype til køys, satse på at Jørgen ikke våkner i natt.

Ingen kommentarer: