4. jun. 2017

EN LITT ANNERLEDES KJØRETUR TIL DRAMMEN

Fredag ettermiddag kjørte vi fra Lyngdal, for å kose oss i Drammen i pinsen. Vi hadde også med oss ett flyttelass til Caroline, så nå er det ikke mange tingene igjen i kjelleren vår. Normalt er det ingen problem å kjøre langt med guttene i bilen. Det værste er at de er utålmodige med å kommer frem, så spørsmålet: "Er det lange igjen. " kommer ett par, tre ganger i timen. Denne turen ble ikke like enkel. Rett før Mandal, noe som er ca 30 minutter å kjøre, presterte Jørgen å spy. Masse. Heldigvis var vi bare 200 meter fra en bensinstasjon. Jørgen er utrolig rolig når han spyr. Han sitter bare der, mens han hoster opp det som kommer, og sutrer litt. Nesten merkelig å se på. Det var bare å få han ut av bilen, og når jan var ferdig, og fått roet seg var det tid for en liten vask, og klesskift. Det som gjorde mest inntrykk på Jørgen av hele hendelsen var at spyet hadde kommet så fort at det kom ut av nesa, og det fikk vi merke. Med jevne mellomrom resten av turen fikk vi høre:" Vill ikke spytte med nesa mer." Stakkars lille trollet vårt. Selve formen var som normal resten av turen. 

Så mye styr for denne lille tanna
Da vi kom til Sannidal, ved Kragerø, stoppet vi for å strekke litt på bena, og for å få i oss noe mat. Vi fikk bestilt det vi ville ha, og da Jakop skulle ta bit nummer to, skjedde det noe igjen. Hjelp, sa han med munnen full i mat. Jeg, og Jonas trodde først at han ikke fikk puste, eller at det var noe galt med maten. Da det kom ut litt blod av munnen, begynte jeg å kjenne at panikken kom snikende. Jakop tok handa inni munn, og tok ut en liten tann, svelgte maten, og sa: Endelig mistet jeg tanna. Av, og til har man bare lyst til å ........... fordi de har gjort deg rett uten grunn, men må jo bare le også. Syntes han er flink som kan få det å miste en tann, bli så dramatisk. Hihi.

Etter langt om lenge, og lenger enn langt, kjentes i alle fall sånn ut, kom vi frem til Caroline. Egentlig skulle vi bare tømme bilen for tingene hennes, men ho syntes det var fint å se de igjen, og de syntes det var fint å se ho igjen, så det tok en stund før vi kom oss avgårde til Bente. Heldigvis er det bare noen minutters kjøring. Da vi kom frem, var det å få slappet av, og roet ned guttene før vi heiv de i seng, en etter en. Jeg var litt sliten etter turen, og håpte Jørgen kom til å sove lenge, men der tok jeg feil. Rett før 06.30 våknet jeg av gurgling, og hosting i fra senga til Jørgen. Jeg satte meg fort opp i senga, og så at han spydde igjen. I det jeg løftet han ut av senga sa han: Vil ikke sytte med nesa. Det ble nesten litt komisk, men bare nesten. Vi satt litt i senga før vi gikk på badet å skiftet, etterpå gikk vi ned i stua, for Jørgen var blitt både våken, og blid. Jeg fikk etterhvert tatt av alt sengetøy, og bært alt ned på vaskerommet. Dermed ble det en tidlig morgen på oss. Resten av helga kommer senere. 

Ingen kommentarer: