31. mai 2017

NOEN VELDIG STILLE DAGER

Nå har vi kommet halvveis i uka. Det har vært noen rolige dager. Egentlig veldig rolig. Caroline har flyttet til Drammen, så det har ikke vært noe kjøring på ho. Som Jakop sa i går: Det er rart å handle mat uten Caroline. Denne uka er Jonas på leir med klassen. De er på en plass som heter Evjetun. Jonas hadde ikke lyst til å reise, men da han skulle hjelpe meg å pakke på mandags morgen, så det ut som om han gledet seg allikevel. Jeg ville ikke spørre om han gledet seg, for da kom han sikkert til å komme på at han ikke hadde lyst. Han gruet seg at han måtte være med på aktiviteter han ikke likte, eller syntes var skumle. Det var en aktivitet som han gruet seg veldig til, og det var rafting. Siden vi ennå ikke har hørt noe, tar jeg det som et tegn på at han koser seg, og at det går bra. 
Disse dagene har Jon jobbet overtid, så det har bare vært Jakop, Jørgen, og meg her hjemme. Merker godt at Jakop ikke har noen å krangle med. Jørgen er vant til å leke mye med Jonas, og selvfølgelig krangle, så han er ganske rolig han også. Jakop er flink med Jørgen, men har liksom ikke hatt den store interessen for å leke med han. Han har Jørgen med på trampolinen, og stiller gjerne opp som den store, flinke, beskyttende storebror. Noe Jørgen ikke er helt vant til, så han blir sint på Jakop. Dermed blir Jakop litt lei seg, selv om han vet at Jørgen ikke blir sint fordi han vil være slem, men rett, og slett fordi det er uvant. Tid til kosing har de begge to uansett hvor uenige de er.

Første kvelden ville ikke Jørgen at Jakop skulle sove i senga til Jonas, men når vi sa at han fikk lov av Jonas, var det greit. Mandag lagde Jakop omelett til oss som middag. Nesten helt alene. Det var ikke mye hjelp han fikk fra meg, og det smakte veldig godt. Til, og med Jørgen som nesten ikke vil spise middag, og i alle fall ikke egg, spiste nesten en halv omelett. Det har vært mye forandring for guttene. Først forsvinner Caroline, og så reiser Jonas avgårde, men kommer hjem på fredag. På fredag ettermiddag reiser vi inn til Drammen. Da skal guttene få sett Caroline igjen, og de får også sett hvor ho bor. Satser på at det vil gjøre de tryggere på at ho har flyttet helt til Drammen. De venner seg til det etterhvert. Det må vi alle sammen. 

Ingen kommentarer: