21. mai 2017

JØRGEN GIKK I TOG PÅ 17. MAI

Nå er 17. mai vel overstått. Jonas hadde ikke lyst til å gå i toget med skolen, men siden det er siste året på barneskolen fikk vi han til å gå i toget sammen med klassen. Hvis han ikke vil gå i tog med klassen neste år skal han heller slippe. Har en mistanke om at han kommer til å gå med barnehagen isteden for, men vi får se hva som skjer. Mye kan forandre seg på ett år. Jakop gledet seg veldig masse siden det var første gang han skulle gå i tog med skolen. Han syntes det var litt rart også, for han har jo gått med barnehagen i alle sine 7 år. Jakop var 8 uker første gangen han gikk med barnehagen. Den gangen var det Jonas sitt siste år der. Er litt rart å tenke på at vi har gått med barnehagen i ca 11 år, og vi har fortsatt noen år igjen, men det er bare koselig. 


Jørgen var en helt annen sak. Da vi skulle kle oss på morgenen hadde han ikke lyst til å ta på klær, og da jeg sa han måtte ha på dress så han ble fin, ble han bare sint. Han skulle ikke ha UTEDRESS! Etter mye om, og men, fikk vi på han klærne, og ut i bilen. Da vi kom ned til sentrum virket ha litt overveldet av alle menneskene som var der. Vi stod sammen med barnehagen frem til toget skulle gå. Jørgen, og jeg gikk i forveien sånn at vi fikk sett Jakop, og Jonas gå i toget. Først i toget gikk korpset, og jeg må si at jeg var glad det var mye lyd rundt oss. Jørgen presterte faktisk å rope: "Oh my God. Thats big." i det korpset kom. Da barnehagen kom gikk vi inn i toget. Jørgen satt en stund i vognen, men så bestemte han seg for at han skulle gå. Problemet ble at han begynte å gå i takt med musikken, og med de korte benene gikk ikke det særlig fort. Dermed fikk vi han til å løpe litt innimellom så vi kunne holde samme fart som de andre. 


Selv om det snart er en uke siden 17. mai er Jørgen fortsatt litt opptatt av at han gikk i tog. Når han ser bilder fra 17. mai blir han nesten elektrisk. Da snakker han i full fart om å gå i tog, og spise is hos tante Liss. Det å spise is hos tante Liss, og onkel Erik er nok Jakop sitt høydepunkt på denne dagen. Guttene koser seg for når vi er der mellom barnetoget, og folke-toget, får de nesten spise så mye is de vil. Jørgen var i himmelen, for kan det bli bedre enn å få is hver gang han spør. 

Jakop gikk i folketoget sammen med fotballen. Det var første gang han gikk der også, så han syntes det var spennende. Folketoget er en blanding av morsomme innslag fra lag, og til slutt i toget går Russen. Som vanlig var det vannkrig mellom russen, og ungene. Etterpå grillet vi, og spiste masse god mat, og deilig dessert hos Liss, og Erik. Vanligvis pleier vi å ta grillingen hos Abelone, og Samal, men siden de er i Spania, ble det litt vanskelig. Vi hadde en koselig, og fin 17. mai, og siden Caroline flytter til Drammen, blir det nok lenge til vi får feiret sammen med henne.

Ingen kommentarer: