6. mai 2017

BILEN PÅ TRAKTOR, OG OPPRYDDING I SOMMERSOL

Hva har skjedd den siste tiden? Selv om det er en stund siden er det egentlig bare noen få ting som er verd å nevne. Den ene er bilen til Jon som gikk på dynga. Siden den er helt ødelagt, og absolutt ikke verd å tenke på å reparere, ble den levert til opphugging. Vi fikk tak i en bilhenger, men siden styringen var helt ødelagt, og den ikke kunne kjøres på, måtte vi finne en annen løsning. Heldigvis er ikke bilen stor, og her oppe har vi tilgang på traktor. Dermed hadde vi en fin løsning. Vi brukte traktoren. Tok gaffelen på traktoren, og dyttet igjennom vinduet som dere ser på bildet. Ganske stilig å se egentlig. Noe som var litt morsomt, samtidig trist var måten Jørgen reagerte. Han ble helt fortvilet, og stod med tårene i øynene da bilen ble ødelagt i traktoren, og løftet opp på hengeren. Han snakket om det i flere dager etterpå, men ser han en bil som ligner, forteller han med trist stemme at pappa sin er ødelagt. Det går nok over til slutt. Da vi var i gang med å vrake biler, fant vi ut av at det var på tide å sende min Caravelle avgårde også. Girkassen er gåen, og vi har prøvd å få noen til å fikse den uten hell. En ny girkasse med syncro koster nesten like mye som selve bilen. Nå har den stått ca ett år, så nå har jeg gitt opp. Uansett har vi nå to nyere biler som virker som de skal, og det er jeg veldig fornøyd med. 

Når vi førsten hadde ryddet vekk bilene, kunne vi like gjerne fortsette å rydde andre ting som lå rundt. Jon saget vekk noen grener som hang over hønsehuset, og området rundt. Det var ikke de største greinene, men det ble mye bedre. Da fikk jeg lyst til å gjøre reint, og rydde der den gamle hønsegården stod, og så flyttet vi syncro dit. Noe jeg selvfølgelig måtte begynne på alene, var å sette opp pavliongen vi fikk i fjord. Fikk litt hjelp av Jon, og Albert på slutten, ellers var det bare meg, og igjen fikk jeg svi fordi jeg absolutt skal gjøre alene. Heldigvis ble jeg ikke så dårlig i kroppen, og ikke fikk jeg så veldig vondt etterpå. Var vel mest stiv. Lurer på når jeg skal lære at min kropp ikke egner seg til slike prosjekter jeg har gjort i våres. Jeg spurte Jonas om når han trodde jeg ville lære, og svaret kom kjapt; Aldri! Er litt redd for at han kanskje har rett, men er så deilig å vite at jeg har klart å gjøre noe "stort", og fornuftig helt alene. Nå har vi i alle fall fått det fint på utsiden. Manger bare gassgrillen, så er alt samlet på en plass, samtidig som vi har oversikt over hele plassen, og dermed er vi ikke avhengig av at en av oss må gå etter Jørgen. Nå ser vi han hele tiden. Med mindre han prøver å snike seg bort til naboen. 

Ellers har Jonas fått klippet seg. Siden han var så fornøyd med hvordan han ble sist, tok vi like godt å fant frem bilder så frisøren kunne se om han husket rett. Meget god kundeservice. Har brukt Rene` i alle år, og håper virkelig de vil fortsette i mange år til. Jonas, og Jakop elsker å klippe seg der, og satser på at Jørgen vil det også når det blir han sin tur til å gå til frisøren.


De siste par ukene har jeg vært å pantet flasker, og hatt Jørgen med. Den ene gangen var det veldig mange sammen med Caroline, den andre gangen var det med Jonas, og litt færre flasker. Jørgen er så gira på å hjelpe til, og han er faktisk veldig flink. Han passer på at bunnen på både flasker, og bokser kommer inn først. Det morsomste er at han har skjønt hele poenget med å pante flasker. Ikke den delen hvor det er bra for miljøet, men den delen med penger. Han har skjønt konseptet med å putte flasker inn i maskinen, trykke på knappen for å få lapp, og så at hvis man tar lappen, og gir til de i kassa får man penger. De flirte godt den dagen Jørgen stod i kurven, og fant frem lappen sin. Få penger, sa han da han gav den i fra seg. Skal jeg pante flasker en annen gang, får jeg trykke ut en lapp etter noen flasker som Jørgen kan få, og så ta resten til meg selv. 


Senere skal Caroline, og jeg på Ikea. Mulig Jonas blir med. Det hadde vært koselig. Caroline sa noe som jeg så Jonas reagere på med å bli stolt. Ho sa til meg; Håper at bare Jonas blir med, så vi slipper å ha med ungene. Til nå har Jonas gått i samme kategori som Jakop, og Jørgen. Nemlig :Ungene. Nå fyller han 13 til høsten, og blir tenåring, og dermed er han ingen unge lenger. 


Ellers må det nå nevnes at den siste uka har det vært et fantastisk deilig vær. Hadde det ikke vært for vår-trekken som ødela for sommerfølelsen hadde det vært perfekt. Guttene elsker det, bortsett fra Jørgen. Han vil ha på jakke og lue. En evig kamp hver dag. Det er bare å kle han tynt under jakka, så slipper han i alle fall å renne bort i varmen. Lurer på hvordan det vil bli i Spania.

Ingen kommentarer: