30. apr. 2017

JORDSKJELV PÅ SØRLANDET

Her er steinen. til sammenligning
er Jakop rett over 120 cm
 Natt til i dag var det jordskjelv på Sørlandet. I følge disse ekspertene var skjelvet ute i havet mellom Flekkefjord, og Egersund. Skjelvet hadde målt 3.0 på Richters skala. Selv om det er ett stykke unna, merket jeg det her oppe på heia her i Lyngdal. Det var mange som merket det langs kysten her nede. 
Det var vel i ett tiden at jeg plutselig kjente at det ristet i huset, og det buldret. Det endte med ett kraftig smell, og det ristet så mye at jeg begynte å lure på om det hadde smelt en bil i veggen. Siden vi bor på heia var det egentlig ganske usannsynlig, tok jeg meg en tur rundt huset for å se om jeg kunne se noe som kunne gi en forklaring på smellet. 


Jeg tenkte jo at det kunne være ett jordskjelv, men fikk ikke det til å stemme med det smellet som kom på slutten. Da jeg kom på baksiden av huset, så jeg en stor stein som jeg syntes lå litt nærme huset, men jeg ble litt usikker på om det var noe jeg innbilte meg, så jeg hentet Jonas som fortsatt var våken. Jeg tok han med ut til bakdøra, og ba han se om han kunne se om det var noe som ikke stemte. Det tok han mindre enn ett minutt før han svarte. Den store steinen har sklidd ned av skråningen, var svaret hans. Dermed hadde jeg fått svar på hele opplegget. Jordskjelvet hadde faktisk ristet så mye at steinen hadde løsnet, og sklidd ned, og smellet kom fra at den traff steinen. Den hadde stoppet på en annen stein. Hadde den ikke vært der hadde den sklidd mye nærmere grunnmuren, men tror nok ikke at den hadde truffet huset.Så langt sklei steinen.
Jørgen våknet, men sovnet igjen med en gang, men Jonas, og Jakop syntes det var litt ubehagelig, og skummelt, så jeg måtte vente med å legge meg til de var sikker på at alt var greit.  Jeg syntes det var litt skremmende frem til jeg fant ut av hva som hadde skjedd, men etterpå syntes jeg det var helt greit. Kanskje på kanten til spennende. Det er ikke første gangen jeg har opplevd jordskjelv på sørlandet, men det var for mange år siden, da jeg var ung. Hihi. Nå skal vi straks grille litt på bålpanna, så da er det over, og ut herifra. Jeg hadde egentlig tenkt å skrive om hva som hadde skjedd tidligere i uka, men jordskjelvet er litt mer spennende, så oppdateringen får komme senere i dag, eller i morgen. 

Ingen kommentarer: