4. feb. 2017

Pop-up utstillingen "INDIVIDETS VALG" av Vebjørn Sand

Vebjørn Sand har pop-up utstilling på kulturhuset i Lyngdal denne helga. Individets valg heter den. I går var Jonas, og jeg nede for å se på maleriene. Maleriene er helt fantastiske. Jeg har lagt min elsk på natur bildene. De i fra Arktis fascinerer meg veldig. Tror jeg kunne ha sitte for meg selv i flere timer å bare se. Skulle gjerne ha hatt ett par av bildene. Ett annet tema han har som jeg syntes er utrolig søte er de med isbjørn, og pingviner. De er noen utrolige dyr som jeg syntes han virkelig klart å fange sjelen til, hvis man kan si det på den måten. Isbjørn serviset kunne jeg også ha hatt, men det er så koselig, og fint at det skulle jeg brukt hver dag. Må vel bli i godt humør av å spise frokost på den tallerkenen.

Jonas har visst samme smak som meg når det gjeldet malerier, og falt pladask for de samme bildene. Bortsett fra ett bilde. Han ville gjerne hatt det til venstre, mens jeg ville hatt det til høyre. Da jeg spurte hvorfor han likte det "mørke" best, fikk jeg til svar at det på an måte var sånn han følte inni seg. Mye mørkt, men litt lyst også. Fint å se at han skjønner at malerier kan uttrykke våre følelser. Jonas var også nysgjerrig på maleriene fra Krigen. Det var litt rart å se Jonas virkelig studere bildene, ikke bare "se" på de. Han brukte tid på å se, og gøy å høre han sin tolkning av maleriene. 

Vebjørn Sand er ikke med på utstillingene, så fikk ikke hilst på han, men broren Aune Sand var der. Jonas, og jeg fikk autografen hans, men det som skjedde da Jonas spurte var at Aune tok en liten trall for Jonas før han skrev. Jeg fikk en liten trall jeg også når jeg spurte om jeg kunne ta bilder og filme til blogg, og YouTube. Så i morgen kveld vil det komme en ny film på kanalen min. Likte meg så godt på utstillingen at i dag skal jeg ned igjen, og da skal Jon, og alle tre guttene være med.

2 kommentarer:

Matognatur sa...

Så koselig :)
Alltid hyggelig med kunstutstilling, og her fikk dere jo full uttelling!

Lena Sneve sa...

Hei Matognatur. Ja, det ble full uttelling. Skal ned etterpå med han på 6 år. Gleder meg til å se hvordan han ser på utstillingen.