23. feb. 2017

VINTERFERIEN ER GODT I GANG

Nå er vinterferien godt i gang.  I år fant vi ut av at vi hadde lyst til å ta turen opp til Nordre Osen. Her oppe bor mamma, og annen familie. Det er noen år siden vi har vært her oppe, så det var vel egentlig på tide å ta en tur. Guttene gledet seg før vi skulle reise oppover, men de gruet seg litt til den lange turen. Jeg var mest spent på hvordan det ville gå med Jørgen. Guttene har vært med på så lange turer fra de var noen uker gamle. Den lengste turen Jørgen har hatt er på tre timer hvor vi har hatt lenge pauser halvveis. Heldigvis gikk det greit. Vi hadde en liten stopp i Sannidal, og en lang stopp i Bærum hvor guttene fikk lekt med kusinene sine. Før vi reiste videre fikk vi deilig middag. Vi kom opp litt sent på kvelden, så etter å tatt inn bagasjen, og spist litt kveldsmat, var det på tide å krype til køys.


Første dag i Osen.

I går var guttene ute å akte en del, noe de syntes var veldig gøy, og kanskje litt deilig. Vi har savnet snøen hjemme i år. Savnet å ha muligheten til å leke i snøen. Savnet muligheten til å gå ut å ake når vi har hatt lyst til det. I går var Martin, og Torill. De hadde med seg trollungene. De to mellomste var ute å lekte i snøen endel, før de kom inn for å leke på rommet. Jeg tror nok det grenset veldig til meget voldsom lek, selv om ingen av de ville innrømme det. Av en eller annen grunn syntes Jørgen at Sebastian var skummel. Noe som var ganske artig siden Jørgen egentlig ikke er redd for andre barn. "Sebbe" hadde det kjempe gøy med å terge Jørgen. Etterhvert gikk det bedre, og det endte med at de til slutt kunne sitte på siden av hverandre i sofaen. Når de skulle gå hjem, ble lille frøkna igjen for å leke med Jakop. På kvelden fulgte vi ho hjem. Jørgen satt i vogna, og de to andre hadde spark. På veien hjem sovnet nesten Jørgen, så vi tok han opp så han kunne prøve seg litt på sparken. Han syntes det var veldig gøy, og han syntes nok han var stor der han gikk. 

Grillhytta

I dag var vi en tur på butikken før Torill, og små trolla kom på besøk. Etter å ha lekt ute en stund fyrte mamma opp i grillhytta. Der grillet vi pølser, og hamburgere, mens vi pratet, og koste oss. Etterpå var det på tide for Jørgen å sove litt. Sebbe hadde andre planer. Etterhvert måtte de hjem, og vi skulle spise middag. Jørgen hadde over hodet ingen planer om å spise mat. Da vi andre var ferdig med å kose oss med fisk, fløtesaus, og poteter, fant han ut av at han allikevel ville ha mat. Ikke middag, men flatbrød. Han spiste en hel haug, uten noen ting på. Ikke en gang smør. Rare gutten. Eller har det ikke skjedd så mye i dag. Jakop sover inne hos Jonas i dag, og etter mye om, og men fikk de roet seg, og sovnet. Lurer på hvordan det vil gå i natt, men satser på at Jakop ikke våkner. Noe som er litt gøy er at Jørgen begynte med å si bestefar til Rolf, sånn som Jakop, og Jonas, Men etter å ha hatt besøk av trolla som sier farfar, har Jørgen også begynt med det. Der høres litt rart ut når jeg sier til Jørgen at han kan gå til bestefar, og han går inn i stua og roper faffar. Regner med at det retter seg. Jørgen stusset faktisk litt selv, og ble litt forfjamsa i kveld. Vi så på værmeldingen, og vi viste hvor Norge, og Spania var. Da snur han seg, og sier: Faffar? Faffar, famor, Spania. Hmm sa han, og prøvde igjen, men resultatet ble det samme. Til slutt ble det til Famor i Spania. Nå hører jeg senga roper på meg, så da er det nok på tide å legge seg.

Ingen kommentarer: