11. jan. 2017

ER BARNEHAGEN EN TRYGG PLASS ?

Er barnehagen en trygg plass for våre barn? Ett sted vi etterlater våre barn, og føler oss trygge på at de har det godt, og trygt. Jeg mener det. Kanskje tryggere enn hjemme. De færreste har branntrapp. Ikke alle foreldre har seriekoblede brann/innbruddsalarm med utrykning. Tviler på at mange har EU- godkjent sand i sandkasser, godkjente klatrestativ, og stor inngjerdet område hvor barna kan leke. Når barnehager går tur, ser vi barna har refleksvest på mens de går to, og to på rekke med voksne foran, bak, og ved siden. Er ikke ofte man ser familier går tur på den måten. 

Noen ganger gått tiltakene med å få det trygt, litt for langt. Der har de falske stener, falskt gress, og minst mulig utetid. Inne kunne de like godt ha pakket ungene inn i bobleplast. Slik er det heldigvis ikke i Norge. Ennå. Her klager man om at barna er for lite ute å leker, men de må være forsiktige så ikke de detter å får skrubbsår. Ikke sitte for mye på pc`n, men ikke lek for det bråker så mye. Jeg prøvde å finne igjen artikkelen som handlet om disse barnehagene, men fant den ikke, så legger den ut senere hvis jeg finner den. 


IKKE TRYGT

I forrige uke så jeg derimot noe som ikke var trygt i det hele tatt. Jeg hadde hentet guttene på skolen, og var på vei hjem. Det var ekstremt glatt, og det skulle ikke mye til før bilen tok en liten sleng på rompa. I det vi kjørte opp bakken kom de mot meg. Noen barnehagebarn, med voksne. Ikke på fortauet hvor det var godt strødd, men også oversiktlig i fra alle kanter. Nei, da. Her gikk vi i en sving, på glatta med biler som snirklet seg forbi. Jeg er glad jeg kom kjørende oppover, og ikke nedover. Jeg ble sint...og redd faktisk. Det skulle så uendelig lite til for at det hadde gått galt. 

ALIKEVEL MENER JEG AT BARNEHAGENE ER ETT TRYGT STED. SÅ LENGE DE VOKSNE TAR DE RETTE AVGJØRELSENE. 

Ingen kommentarer: