10. des. 2016

NÅR EN PEPPERKAKEBAKER, BAKER PEPPERBAKER KAKER..............

Når en pepperkakerbaker, baker pepperbaker kaker, tar han først en stekegryte...... Heldigvis er det ikke jeg som er bakemesteren når familien skal bake pepperkaker. Den æren har Liss. Så lenge jeg kan huske har vi vært hos Liss for å bake pepperkaker før jul. Jonas mener på at det er ikke ekte førjul hvis man ikke er hos tante Liss. Egentlig litt rart å høre fra en som ikke liker å bake. Som regel er han inne på kjøkkenet en liten tur, og lager noen, bare sånn at han har gjort det. Barn er rare, men skal være enig med Jonas. Blir ingen førjul uten. Kristine, og Natalie var ikke kommet hjem, så det ble bare mine små, og store bakemestere. Jørgen var ikke helt sikker på hva han syntes om å bake. Kan ikke huske at noen av de andre har vært så skeptiske, men Caroline fikk han til å bake litt. Jørgen lærte seg noe annet av Caroline også, men det var ikke like lurt. Han lærte at pepperkakedeig smaker godt. Heldigvis klarte vi å begrense det litt selv om de små fingrene lurte seg rundt. Han og de to andre trolla syntes pepperkakene smakte godt, så nå er kakeboksen gjemt litt vekk, så får jeg håpe det er noe igjen til jul.

Nå er det jul igjen. I alle fall veldig snart. Vi er nesten halvveis til julaften, og når jeg får spørsmål om jeg er ferdig, eller fått gjort mye til jul, må jeg rett og slett svare: Nei. Jeg har faktisk så vidt begynte. Jeg fikk julekalenderne ferdig til 2. desember, og hadde jeg ikke fått  kjempe god hjelp fra Siri, hadde det nok bare vært to stykker på veggen. Den ene var ferdig i fjor, og i år broderte Siri den ene for meg. Jeg trodde jeg kun hadde igjen å sette på ringene på den siste, men der tok jeg feil, men heldigvis var det ikke mye. En ting må jeg få sagt: Å sy 48 ringer, tar mye lenger tid enn jeg hadde trodd, spesielt siden fingrene protesterte som pokker på å måtte gjøre en sånn jobb. Nå er jeg i alle fall ferdig med alle tre. Nå har de hver sin, alle fire. Guttene har lik, men brodert forskjellig, og Caroline har sin fra ho var liten. Er litt stolt av meg selv. I helga skal jeg prøve å bli ferdig med pyntingen, og få ryddet frem julen.

Ingen kommentarer: