17. des. 2016

JULEAVSLUTNING, GLEDE ELLER BESVÆR

Juleavslutninger

Bilderesultat for julavslutningJuleavslutning, glede eller besvær. Denne uken har vi vært på 3 juleavslutninger. Jeg syntes det er koselig med juleavslutninger, og gleder meg like mye hvert år. Det er utrolig koselig, og barna gleder seg til å vise frem hva de har øvd på i løpet av høsten. Av og til kan det være stressende med avslutninger også. Har man små barn kan enkelte avslutninger bli for lange, og når det ikke er noen plass for de små å bevege seg på blir de ofte grinete, og kjeder seg. Dessverre har lokalet mye å si for hvor mye glede, og kos man får. Det samme gjelder for hva som skjer før, og etter forestillingen. Alle tre avslutningene var kjempe fine på hver sine måter. Så her er min mening: Juleavslutninger er til glede. I alle fall for meg.

Jørgen sin juleavslutning.

Jørgen sin juleavslutning hadde vi på mandag. Den begynte med fortellingen om jomfru Maria, og Josef som kom til Betlehem for å føde jesusbarnet. Barna kler seg ut og de minste barna er sauer. Forestillingen kort, og fin. Ungene er utrolig herlige der de står å konsentrerer seg om rollene sine. Da det er ferdig synger barna noen julesanger. De sang kjempe fint i år. Etterpå koser vi oss med diverse kaker, kaffe, brus, og saft før vi går rundt juletreet. Vi synger noen julesanger, og på siste sangen kommer julenissen. Før vi avslutter koser ungene seg meg godteposen fra nissen mens de løper rundt å leker. Innen man kommer hjem er ungene helt utslitt så det er bare å kaste de i seng.


Jonas og Jakop sin juleavslutning.

Onsdag var det tid for juleavslutning for Jakop og Jonas. Den ble holdt i Misjonskirken. Hele skolen er med på teaterstykket som heter: Den vanskelige gaven. Et utrolig koselig, og gøy stykke hvor noen ninja nisser er innom alle de forskjellige nisse-typene, og tannfeen, for å få hjelp til å finne, og pakke inn en gave før julaften. De synger julesanger, og danser. Ninja nissene bruker hele salen i søket etter gaven. Det hele ender med at gaven rett, og slett ikke kan pakkes inn. Gaven til menneskene er Jesusbarnet. 

Det eneste som er litt dumt er at det er trangt, og hvis du ikke sitter helt fremst er det vanskelig å se alt ordentlig, men uansett er det en fin avslutning. Tidligere har det vært holdt i hallen ved skolen. Der har det vært god plass, og besteforeldre var velkommne. Man kommer nærmere senen så man får sett ordentlig. Etterpå var det servering av kake, kaffe, brus, og frukt. 

Juleavslutning med bueskytingen. 

Dette var også koselig. Vi spiste julegrøt mens vi leitet etter mandelen på tallerkenen. Av en eller annen grunn manglet det en mandel når all grøten var fortært. Det er en god sjanse for at det var Jørgen som fikk den, men det er ikke godt å si. Når det gjelder grøt, bare gaper, og svelger han. Etterpå lekte ungene, mens vi voksne skravlet. Da det nærmet seg slutten på selve avslutningen, ble det skyting om gavene vi hadde tatt med. Blinken ble satt nærme, og det hang lapper med gave-nummeret på. Jeg traff faktisk ikke i det hele tatt. Jeg skylder på at blinken stod for nærme. Da vi var ferdige med avslutningen, kunne de som ville bli igjen siden vi hadde hallen helt til kl 22. Dette var en type juleavslutning som minner meg om da jeg var liten. 

Ingen kommentarer: