27. des. 2016

EN HERLIG JULAFTEN

Nissegrøt
Julaften formiddag var vi nede hos Abelone, og Samal for å spise julenissegrøt, med mandel i. Når Kristine er med pleier hun å få mandelen, men ikke denne gangen. Antagelig var det Jørgen som fikk den denne gangen også, men som på juleavslutningen til bueskytingen er det ikke godt å si, for han bare svelger rett ned. Etter at julenissegrøten var spist opp, var det bare å sette seg ned å prate, og kose seg med familien. Det er koselig å ha slike tradisjoner hvor familie kommer sammen.


Julemiddag
Kvelden feiret vi hjemme vi seks. Rart å ikke ha familie rundt oss, men allikevel herlig også. Selv om det ikke var menge her var det allikevel ikke stile. Med tre aktive gutter, hvor to av de ikke kunne vente med å pakke opp gavene var lydnivået høyt. Først koste vi oss med medisterkaker, julepølse, ribbe, poteter, saus, grønnsaker, og kålrabistappe. Til dessert hadde vi sjokoladepudding, gele, og vaniljesaus. Gleder meg like mye hvert år til maten. Var ikke 100% fornøyd med medisterkakene i år, men godt smakte de. 


Pakkeparadis
Da det var på tide å pakke opp pakkene kom Samal, og Abelone opp. Vi fikk utrolig masse fint. Alle tre guttene fikk masse tøy, og Jonas ble veldig glad for at det var "pen tøy". De koste seg masse med alle tingene de hadde fått, og Jørgen ble mer eller mindre forvirret. Det Jakop ble aller mest fornøyd med var buen, og de ekstra pilene han fikk fra Caroline. Jonas fikk også ekstra piler av Caroline. Skyteskive, og mange blinker fikk vi alle tre, også dette av Caroline. Det var noen gutter som var ekstra glad i Caroline den kvelden. Har ikke tall på hvor mange ganger de takket ho. 

Julenissen
Caroline fant ut at det hadde vært noen hadde laget en sti av sjokolade fra ytterdøren, og ned til kjelleren. Jakop syntes det var litt skummelt, men etter litt overtalelser fikk vi han med på jakten. Da de hadde fulgt stien inn i kjelleren oppdaget de en pakke med kort fra Julenissen. Der stod det noen regler, men ingen hint. De var  raske med å få pakken opp i stua, og det er lenge siden de har pakket opp så fort. Øynene, og reaksjonen de fikk da de hadde pakket opp kommer jeg til å huske lenge. Det var en PS 4, noe de har ønsket seg siden den kom ut, men aldri trodd de skulle få. Jakop løp rundt å ropte tusen takk til nissen resten av kvelden. De fikk spille litt fø de skulle legge seg. Noe av det siste Jonas sa før han la seg var: "Nå kan jeg sovne lykkelig. Jeg har hatt en kjempefin dag med familien, fått masse av det jeg ønsket meg, og på toppen av det hele fikk vi PS 4. Tusen takk for en fin dag. Den beste på lenge." Må si meg enig i det. 
God jul alle sammen.

Ingen kommentarer: