12. okt. 2016

KALDÅSKNIPA "RADIOMAST"

Hit skulle vi
Kaldåsknipa "radiomast" er en fantastisk plass, og i dag fikk vi endelig kommet oss ut på gåtur igjen. Siden vi aldri har vært der før, fant vi ut av at i dag går turen dit. Det var ikke mer enn 6 grader C, og med sur, og kald vind fristet det på en måte mer å sitte inne i varmen, men vil man gå turer regelmessig i Norge, kan man ikke bare gå de dagene det er varmt, sky fri himmel, og glitrende sol. Da hadde det ikke blitt mange søndager igjen. Det er endel stigning, det kjentes ut som om det var lenger enn 2 Km. Syntes i alle fall jeg, men nå er jeg ikke så godt trent egentlig. Det er på en måte lett å gå opp iden det er grusvei helt opp, De siste meterne var veldig bratte så der spant jeg litt, og Jakop sklei på rompa da vi skulle gå ned. Det blåste enda mer der oppe, og det var nok det eneste som ødela litt for guttene. De var slitne, og sultene, så da hjalp det ikke at de var kalde.

Masta sett ett stykke ifra
Utrolig stort og fasinerende. Kan du 
se vedlikeholds trappen?
Jeg vet ikke så veldig mye om masten, men fasinerende å se hvor stor den er. Parabolene som er montert ser små ut helt frem til man kommer helt opp. Da ser man hvor store og massive de er. Litt andre dimensjoner der enn på parabolen vi har hjemme på husveggen. Det er en fin natur, og etterhvert kan det minne litt om naturen man finner på høyfjellet. Gress, mose, lave busker og trær. Kjempe flott. Pølsefest på vei hjem
Ett koselig tre vi fant
Det blåste for mye på toppen, og vi begynte å bli kalde, så vi begynte å gå nedover til vi fant en fin, og lun plass å hvile ordentlig. Der tok vi frem pølsene Tore hadde lagt på termos, og guttene storkoste seg. Da vi var ferdig med å spise ruslet vi nedover til bilene. Det var deilig å gå tur, men deilig å komme hjem også. En liten stund etter at vi kom hjem fikk vi besøk. Alexander, og en kamerat var på besøk hos Caroline, så de tok en tur opp før de reiste hjemover til Drammen. Guttene syntes det var kos at onkel kom. Resten av dagen gikk med til å slappe av.
Utsikt fra toppen.

Ingen kommentarer: