20. okt. 2016

JØRGEN PÅ 2 ÅR`S KONTOLL

 I går var Jørgen på 2 år´s kontroll. Først ble han veid, og målt. Etterpå er det legebesøk, og til slutt  helsesøster. Både vekt, og høyde er innenfor det man kaller normalen, og forholdet vekt/høyde var også fint. Jeg er ikke den som er så veldig opptatt av vekt og høyde, bortsett fra når de vokser ut av tøy jeg nettopp har kjøpt for stort. Hehe. Jørgen veide 12,5 kg, og var 86,5 cm lang. Fornøyd med det. Han er en knubben liten fyr med masse energi, humor, og vilje til å klare ting selv. 2. år`s kontrollen bestod av flere deler. Hos legen sjekket de den fysiske delen, og at stenene har kommet ned i pungen. De lytter på hjertet og lungene. Alt var helt fint. Av og til er han stiv i bena på morgenen, så hvis han fortsatt var det over nyttår, skulle vi bestille time på legekontoret for å se om man kan finne ut hvorfor, og eventuelt hva man kan gjøre med det.

Hos Helsesøster gikk det mer i matvaner, språk, og motorisk utvikling. Han skulle kaste en ball til helsesøster. Det gikk dårlig. Nei, sparke sa han da ho spurte om han kunne kaste. Etter å ha snakket litt med han, kastet han en gang, og ikke mer. Ho lurte på om han hadde problemer med å kaste, men problemet var han har ikke lov å kaste inne. Puslespillet han skulle legge, var han ikke interessert i, og putte-boksen var ett kapittel for seg selv. Han satt bare å dillet med klossene. Ho prøvde å få han til å finne formen som var lik. Til slutt sa jeg han skulle finne lik farge, og da gikk det. Ho syntes han måtte øve mer på puslespill og "putte-bokser". Han har foreløpig ingen interesse av det ennå. Det kommer når det kommer, men selvfølgelig må man følge med. Han har ikke problemer med motorikk eller andre ting, så foreløpig tar jeg det med ro. Ellers var alt helt fint. Det er en ting jeg stusset på ganske mye. Da vi skulle gå, skulle Jørgen få en premie. Det var bilen dere ser på bildet. Den er bitte liten, i plast, og det skal ikke mye til før nysgjerrige små fingre klarer å plukke den i fra hverandre. Den er garantert stemplet: IKKE FOR BARN UNDER 3 ÅR, og dette er noe han får. Jeg er ikke bekymret for Jørgen i forhold til dette, men er prinsippet. De maser om å kun bruke leker beregnet for barnets alder på grunn av sikkerhet og kvelningsfare, og så presterer de å gi en 2 åring en sånn leke.


Jakop gjør seg klar for
høstens siste kamp.
I går ettermiddag hadde Jakop sin siste fotballkamp for i år. Det blir flere til våren igjen. De spilte så utrolig bra. Samarbeidet var supert. Jakop skåret ett mål, og hadde flere som nesten gikk inn. I tillegg reddet han flere de gangene de få minuttene han hadde "ansvaret" for målet. Etter noen minutter byttet de plass av seg selv. Det liksom ut til at det gikk av seg selv, og plutselig var han som pleide å stå ved mål, ved mål, og Jakop var kommet frem igjen. Rart hvordan vaner spiller inn på hva man gjør. Etterpå ble det avslutning på klubbhuset hvor ungene fikk pølse, og brus. Jakop var storfornøyd med både dagen, kampen og avslutningen.

Ingen kommentarer: