26. sep. 2016

TEST AV BÅLPANNE


Testen av bålpanne dagen. 
På fredag var jeg på Europris, og kjøpte en der. Vi har hatt lyst på en i ett par år, men til nå har vi brukt en gammel jerngryte. Den har stått på stein, og sand, men det siste året har den vært så rustet at vi ikke har kunne flyttet den. Når hønsegården ble flyttet, måtte vi ta den vekk, og resultatet var at den liksom gikk i stykker. Bunnen datt ut, eller det vil si, restene av bunnen. Siden vi da ikke hadde noe vi kunne lage bål i, og grille pølser på, fant vi ut at nå var det på tide at vi gikk til innkjøp av en.


Hvordan var den?

I dag fikk vi testet den, og er veldig fornøyde. Grillristen er lett å fjerne, og dermed gikk det fint å bruke grillspyd når vi skulle grille pølsene. Det gikk til og med fint for Jørgen å grille. Siden gnistfangeren er skrudd fast i selve bålpannen (kan fjernes lett), stod den så stødig at det gikk fint at Jørgen støttet grillspydet sitt på den. Før vi tente opp i bålpanna, vill Jonas lage en benk vi kunne sitte på, så han, og Jon forsvant inn på verkstedet for å lage en. Det var genialt. Kjempe fint å sitte på når vi skulle grille, og det var to som fant sin plass. Vi må nok lage flere benker. Jørgen storkoste seg, der han satt  å grillet på siden av onkel Tore. Ikke helt fornøyd når onkel sa han måtte sitte, og ikke stå, men når han kun fikk grille når han satt, ble det ikke lange protesten.

Hvor, og hvor mye?

Vi har tittet rundt, og syntes de fleste har vært alt for dyre, men da vi så at vi kunne få en på tilbud på Coop Obs, fant vi ut at vi kunne ta den. Det dumme med den var at men måtte kjøpe gnistfanger utenom, men siden de var tomme på lager, og ikke fikk inn nye, trengte jeg ikke å tenke mer på det. Har vært å kikket på Europris tidligere, men da hadde de bare en som stod på bakken, og vil ville ha en som hang oppe, så da var det ikke aktuelt. På fredag skulle jeg inn på Europris for å kjøpe noe skyllemiddel, og fant ut av at eg kunne høre om de hadde fått noen. Til min store glede hadde de noen inne, og til en helt fin pris. Den kostet 899,- ikke en pris jeg klager på, og gnistfanger inkludert. Den var lett å sette opp, og det tok egentlig ikke lang tid, men jeg hadde nok brukt litt mindre tid hadde jeg sluppet hjelpen fra Jørgen. Men sånn blir det når man har barn. Man får gjerne hjelp man ikke trenger.


Til slutt.
Kvelden avsluttet vi med vannkrig. Egentlig var det Tore som spylte Jonas, og Jakop med hageslangen. De prøvde å ta vannslangen i fra han, men det gikk ikke. Når de var så våte at det rant fra de, og de fortsatt ikke hadde fått tak i den ble de sure, og grinete, og til slutt forsvant de inn. Oppsummeringen for dagen: Flott, enkel, og billig bålpanne. God mat, og våte gutter.

Ingen kommentarer: