16. sep. 2016

MALE I SOLA ER VARMT, ALT FOR VARMT

På denne tiden av året er det veldig rått om morgenen. Derfor tar det en god stund før ting tørker. Jeg kunne ønske jeg kunne begynt å male når jeg kom hjem etter å ha kjørt guttene, noe som ikke går på grunn av fukten ute. Ergo, jeg får ikke malt noe før sola står høyt, og i dag betydde det at det var varmt. Jeg tok med vannflaska ut, og begynte å male. Etter en liten stund var vannflaske nummer to tom, og jeg begynte å bli svimmel. Jeg ruslet inn, og tittet på gradestokken. 32,6 grader celsius. Ikke rart jeg ble dårlig. Det var rett og slett for varmt for meg å stå i sola å male...Alt for varmt. Jeg tåler i utgangspunket mye varme. Når vi for eksempel var i Spania syntes de andre det var alt for varmt, mens jeg syntes det var deilig, og frøs til og med i skyggen. Jeg ventet litt, og gikk ut for å male litt til før jeg kjørte avgårde for å hente guttene på skolen, og i barnehagen. Må si at Jakop er heldig som har en så fantastisk snill storebror som Jonas. Da jeg kom ned ett stykke før skolen, kom de gående. Svette og slitne av varmen, men den som klagde mest var Jakop. Han hadde vel egentlig minst grunn til å klage, for han slapp å bære sekken. Jonas hadde sin tunge skolesekk, gymbag, og Jakop sin skolesekk. Snille Jonas. 

Slapper av på sofaen etter en
lang dag med jobb og maling
Jørgen går i sine fars sko
Guttene fikk slappet av, og lekt litt i fra seg i barnehagen, så da vi kom hjem var det tid for lekser. Jakop har nok hørt litt for mye på Jonas når det gjelder stønning før lekse-tid, men skjønner ikke at han gidder for han er så flink at det tar han ikke mange minuttene før han er ferdig. Egentlig litt artig også. Begge høres ut som om de holder på å dø, men begge er fort ferdige når de førsten får begynt. Eneste er at Jonas må bli flinkere til å få med seg alle bøkene hjem, men han har i alle fall vært flinkere denne uken. Både til å legge igjen bøker han ikke trenger, og ta med bøker han skal bruke til lekser hjem. I ettermiddag har jeg fått malt ganske mye. Kun rekkverk igjen. Jon fikk malt rundt 2 vinduer i annen etasje. Jørgen ville gjerne opp der å hjelpe til, men med god hjelp fra Jonas og Jakop fikk han stå i stigen i fred. Godt fornøyd med dagens arbeid, kryper jeg til køys om noen få minutter. Hvis Jørgen bare gidder å sove, hvis ikke blir det opp og ned i trappa, og ingen soving.