22. sep. 2016

HVORFOR HAR VI LEKSER? DET ER JO BARE NOE DRITT!

Hvorfor har vi lekser? Dette er noe alle som har barn på skolen fått høre, regner jeg med. Jeg får høre det nesten hver dag.....Til og med i helger, og ferier kan dette spørsmålet komme opp. Hva svarer man da? Skal man svare det man kaller politisk korrekt, eller skal man svare det man mener om saken. Det korrekte svaret er vel at man har lekser fordi man må repetere for å lære. Kort sagt. Det jeg mener om at de må ha lekser, er en helt annen sak. Jeg syntes at man IKKE skal ha lekser. De snakker om at barn blir fort skoleleie, men er det så rart? De fleste gleder seg til å komme hjem fra jobb for å slappe av, eller gjøre andre ting enn jobb.. Nyte noen timer fra jobben før man legger seg. Slik har ikke barn det. De fortsetter arbeidsdagen når de kommer hjem. Jeg har bestandig elsket å lese, men hatet lese-lekse. En lese-lekse var ikke noe jeg valgte selv, og jeg hadde heller ikke mulighet til å velge hva jeg ville lese. 

Barn er slitne etter en dag på skolen, og så skal de ha enda mer skolearbeid når de kommer hjem? For de som har problemer med å lese, og skrive av forskjellige grunner, blir det enda verre. Tror nok lekser har mye av skylden for at barn, og ungdom blir skoleleie tidlig. Når man begynner på videregående, velger men selv hva man vil gå på, og dermed velger man noe men liker. Dermed velger man på en måte hva man vil lese hjemme. Dette ble vasete. Håper du skjønner hva jeg mener. Tilbake til spørsmålet om hvorfor må de ha lekser. Jeg svarer rett og slett:Jeg vet ikke, og frem til jeg kommer på en god grunn til at de skal slite med lekser, blir svaret det samme. Jeg vet ikke hvorfor de har lekser, hva som er fordelen? Jeg vet jeg ennå ikke har møtt noen som liker lekser. Kanskje noen førsteklassinger, men kan garantere at ingen av mine kan like det. Ikke litt en gang, men uansett hva man mener om lekser, så må de gjøres. Leksene blir gjort her hjemme, men må innrømme at det følger med en del irritasjon, og sinte /fortvilede barn. Nei, lekser skulle ha vært kuttet ut, så hadde i alle fall barna noen timer de kan være bare barn før de skal i seng.