12. sep. 2016

FULL FART, BUETRENING OG HELG

 FREDAG

På fredag var det ganske rolig frem til 12, og etter det gikk det egentlig i full fart frem til klokka var 19. Da jeg hentet Jakop på skolen 12.30, var det rett ned til Alleen for å kjøpe såler til inneskoene til Jonas. Han fikk joggesko med en veldig myk såle. Kan ligne på fascinerende, men kalles for "memory skum". Jonas syntes de var gode å at de støttet opp der han pleide å få vondt. Fredagen hadde de gått tur med klassen, og han var super fornøyd med skoene fordi han hadde ikke fått vondt. Dermed kjøpte vi løse såler til de andre skoene. Fortsetter han å være like fornøyd om ett par uker, blir det nok såler til gummistøvler, og vintersko. Vurderer å prøve å ha det i Jakop sine sko for å se om han får mindre krampe på nettene. Da vi hadde fått kjøpt såler, var det videre til neste butikk for å finne fotballsokker til Jakop. Tempur som de fikk når de startet var alt for store, så de ble vonde å ha på. Hælen på sokken kom helt opp på leggen, noe som ikke var helt behagelig. 

Før vi løp videre for å handle mat, hente BF, og Jonas for å kjøre de hjem, tok vi oss en liten pause på kaffe`, for å kose oss litt, og slappe av. Da vi var kommet hjem måtte Jakop skifte siden han skulle i bursdag senere. Så var det avgårde til butikken igjen siden vi hadde glemt bursdagskort, før vi hentet Jørgen i barnehagen. På vei hjem satte jeg av Jakop hos bursdagsbarnet. Jakop gledet seg masse, men var veldig spent også siden det var første bursdagen i 1. klasse. Da jeg hentet han var han super fornøyd. Han hadde kost seg masse, og fått godteri. Det beste godteriet var noen klumper som "eksploderte" i munn. Husker jeg spiste sånn godterier selv når jeg var liten, men visste ikke at man kunne få kjøpt de igjen. Da vi kom hjem var det middag, og dusjen på meg. Jørgen, Jon, BF, og Jonas hadde spist mens jeg var avgårde. Da jeg var ferdig i dusjen tok BF, Jonas og jeg turen ned på bueskytingen som begynte kl 19. Det er ikke "ordentlig" trening, men man trener på egenhånd, og får hjelp hvis man trenger det. Man får også hjelp til å stå, og skyte, så på en måte er det vanlig trening. Vanskelig å forklare, i alle fall for meg. Vi ble til det var ferdig, og BF ble med hjem for å sove over, noe som de syntes var gøy, og utrolig nok la de seg fint til å sove når de fikk beskjed om det. 

LØRDAG

Lørdagen var vel egentlig som en vanlig lørdag. Jon gikk ut i båten for å trekke garn, og kom hjem rett før BF ble hentet i 11 tiden. Fikk gjort litt husarbeid før vi gikk på butikken Jeg hadde med meg alle tre guttene, og må si jeg gruet meg, for det pleier å bli krangling, og kaos. Det slapp jeg. Jonas tok seg av Jørgen, og det var en blanding av å vimse rundt på Obs, og hjelpe til med å hente ting i hyllene. Jakop hjalp meg hele tiden, og når de oppfører seg så fint er det bare en drøm å ha de med. Abelone, og Samal var oppe en tur, og da hadde de med seg Trollkrabbe som de hadde fått i garnet. 
Trollkrabbene er egentlig ikke så store i kroppen, men de Jon og Samal har fått i det siste har vært større enn vanlig. Senere når jeg skulle kjevle ut pizzadeigen, fant Jon og Jonas ut av at: Nå spiser vi Trollkrabbe! Jonas elsker krabber, og hummer, men da han fikk smakt Trollkrabbe ble han helt vill. Dette var mye bedre enn noe annet han hadde smakt. Ha spiste en utrolig mengde, og tror ikke det ble så mye til Jon som han hadde håpet på. Jonas mer eller mindre sugde ut krabbekjøttet av benene. Det var gøy, og fascinerende  hvordan han koste seg.  Da de var ferdige med å spise gikk Jon avgårde for å kjøre Tore fra Kvås til Mandal, mens Jakop, Jonas og jeg koste oss med hjemmelaget pizza, lørdagsgodt, chips og brus. Det som guttene nok syntes var mer stas enn alt godteriet, var at vi så film i stua samtidig som vi koste oss. Jørgen hadde lagt seg, så vi fikk kvelden for oss selv. Skulle ønske vi var flinkere til å ha slike lørdagskvelder. 

SØNDAG 


I dag har det ikke skjedd så veldig mye. I alle fall ikke for min del. Jeg fikk ikke sovnet før nærmere 04 i natt, så jeg var veldig trøtt, og glad for at jeg skulle få sove lenge. Det dumme var at det ble mye lenger enn lenge jeg sov. Det ble rett og slett alt for lenge, nesten som om jeg begynner å lure på om jeg har vært i koma. Jeg våknet ikke før i 15. tiden. Det var deilig, men egentlig skammer jeg meg, og heldigvis er det absolutt ikke ofte det skjer. Før var det ofte, men lurer på om b-12 sprøyta jeg tar har noe å si. Ikke godt å si. Jon har vært veldig flink i dag. Han har vasket nesten alle vinduene i huset. Helt utrolig, for er det noe som er kjedelig så er det å vaske vinduer. Ellers har jeg vært på Lucky Strike bowling å reservert søndagen for å feire fødselsdagen til Jonas. Det er nesten en måned siden han ble 12 år, men nå ble det slik det ble. Jon og Tore har kost seg med reker i ettermiddag, og med tanke på hvor mye skall det ble, var det nok en stor mengde reker som ble konsumert. Nå er det sjelden de har slike reke-raid, så det er de vell fortjent. Nå er det natta på meg. Hele huset sover. Jørgen kommer med sin vanlige: Hei, mamma, og litt annen babling. Er faktisk ikke sikker på om han er våken eller drømmer når han holder på.