22. aug. 2016

BEGYNNELSEN PÅ EN NY EPOKE

Første skoledag
Jakop har gledet seg i snart ett år til å begynne på skolen, og torsdag var dagen kommet. Han gledet seg masse, og var veldig tøff, og sa jeg kunne gå med en gang lærene sa det var greit. Det var i alle fall det han mente helt til alle barna på skolen skulle stille opp foran læreren sine. Da var han ikke like tøff. Skjønner han godt. Det ER utrolig skummelt å begynne på skolen, og enda skumlere blir det når man bare kjenner en godt, og han skal gå i den andre klassen. Etter at velkomst fra rektor, gikk klassene til sine klasserom. Alle foreldrene var med opp, og ble der ca halve skoletimen. Planen min var som de andre, å gå hjem, men det ble det ingen ting av. Hadde det vært opp til Jakop, hadde jeg vært i klasserommet hele tiden, men jeg gikk opp i biblioteket, og ventet en stund der. Snakket litt med han i friminuttet, men han begynte å gråte da jeg spurte om jeg kunne gå, så jeg ble litt til før jeg gikk hjem. Jeg var innom en liten tur på formiddagen, og kom tilbake når skolen var ferdig. Jakop var veldig stolt når jeg kom, for Jonas kom for å møte han når de var ferdige, og så hadde Jonas lekt med han i et friminutt. Han hadde hatt det fint på skolen, og var godt fornøyd med dagen, og gledet seg til dagen etter. Han ble ikke helt fornøyd da jeg fortalte han at jeg ikke hadde vært der hele dagen, men det var greit. Fredagen ville han at jeg skulle bli der, men siden jeg ikke hadde levert Jørgen i barnehagen først skjønte han at det ville bli vanskelig, men vi fulgte han opp til klasserommet. Det hadde gått kjempe fint, og han hadde kost seg, og hadde mye å fortelle når jeg hentet han. I dag fulgte Jonas han opp til hovedinngangen, og jeg hentet han når han var ferdig. Det virker som om han trives så da satser vi på at det går fint. 

Jakop 1 dag gammel
Godt å sove litt
Det er rart å tenke på hvor stor han har blitt, og hvor fort det har gått. Det føles som om det var i går jeg holdt han for første gang, samtidig kjennes det ut som en evighet. Tid er ett merkelig fenomen. Jakop har aldri vært stor, men nå i sommer har han vokst veldig mye, og mer eller mindre tatt igjen jevnaldrende. En liten stund før sommerferien var Caroline og jeg i Kristiansand, og da kjøpte vi masse tøy til Jakop for det gamle var blitt for lite. Ett par uker før skolen begynte, måtte vi på handletur igjen siden han har vokst ut av det tøyet også. Klær og sko har blitt byttet ut, og han var veldig bestemt på hva slags tøy han ville ha. han er også veldig fornøyd med den nye allværsjakken han har fått. Det andre visste han ikke hva han syntes om, for den hadde han bare brukt en gang.

Jakop og Jørgen
Når man er trist, så er det trygt hos storebror Jonas
Vi var veldig spente på hvordan det ville gå med Jakop på første skoledag. Han har siden jul vært ganske høy på seg selv. Tror han er verdensmester. Han har levd godt på at han har fått "store" muskler i armene, og at man kan begynne å se musklene i magen. Selvfølgelig har det jo mye å si at han henger etter armene der han kan uansett hvor vi er, og at han har fått turn-ringer han kan dingle i på rommet. Det dumme med at han har litt vell mye selvtillit, er at han har fått en tendens til å rakke ned på Jonas. Lille søte Jakop er ikke så søt, og snill som utseende skulle tilsi, men vi satser på at han fort finner ut at man ikke kan oppføre seg på den måten nå som han har begynt på fotballtrening, og skolen. Av det jeg vet pleier han å oppføre seg fint "andre plasser". Han er flink til det når vi er med, men flinkere når vi ikke er der. Typisk barn, men det går nok fint.

Vi har i alle fall en meget glad, og fornøyd 1. klassing.

Ingen kommentarer: