25. jul. 2016

EN HIMMELSK DAG I PÅ LYNGØR

Forrige onsdag reiste vi til Drammen, men på turen inn tok vi en tur innom Lyngør. Jeg har ikke vært i Lyngør siden jeg var liten, så jeg gledet meg veldig. Husker hvor mye jeg koste meg da. Denne dagen skulle vi være hos min kjære tremenning Jorunn, og hennes mann Jørgen. Vi ble hentet på brygga på Gjeving. Det var deilig å få en båttur etter noen timer i bil. Jon hadde vært i Lyngør med båt når han var mindre, så vi gledet oss veldig begge to. Guttene var mer spente siden de ikke hadde vært der før, og samtidig skulle de møte guttene til Jorunn og Jørgen, som det er noen år siden de har møtt. Det var deilig å kjøre innover, og se de gamle bygningene, skjær, holmer og øyene komme imot meg. Enda bedre var det å gå i land. Nesten som å komme tilbake til barndommen.

Ikke feil å tilbringe dagen her
Vi koste oss utrolig mye. Sitte på brygga, og ha utsyn over alle tre Lyngør øyene, båtene og sundet. I tillegg var det strålende sol. Det kan ikke bli bedre, i alle fall ikke for min del. Vi ble servert nydelige boller med vaniljekrem, og kringle. Guttene var ute å rodde i plastbåten og koste seg der. Før vi skulle grille gikk vi oss en tur opp til vakthuset. Utrolig fint etter at de har restaurert det, og satt inn forskjellige ting, og hengt opp bilder på veggene fra gamledager. Blir for mange bilder skulle jeg ha lagt ut for å vise hele plassen, så legger heller ut en liten film etterhvert på YouTube. Mye gammel historie om sjøslag, og krigen, så absolutt verd å ta en tur.


 Da vi kom tilbake koste vi oss med grillmat. Pølser i alle former. Helt nydelig. Etterhvert ble det på tide å reise videre til Drammen, men kan helt klart si at jeg absolutt kunne vært der i noen dager. Fikk også hilst på to andre tremenninger. Dette var de jeg tilbrakte sommerene med på Lyngør når jeg var liten. Satser på å komme tilbake til Lyngør en annen gang også. Takker Jorunn, Jørgen, guttene og lille frøkna for en fantastisk herlig dag.

Ingen kommentarer: