19. apr. 2016

TANNFEEN OG KJEDELIG VÆR

I går var forsåvidt dagen rolig. Vi våknet litt tidligere enn vanlig. Det var helt stille i senga til Jørgen så jeg trodde han fortsatt sov, men da jeg satte meg opp lå han lys våken og tittet i taket. Da han oppdaget meg, fikk jeg ett kjempe stort smil, og han var på bena så fort at jeg rakk ikke å få det med meg. Det merkeligste av alt var at Jakop fortsatt sov, han som stort sett står opp når Jon går på jobb. Jeg skulle leke tannfeen, men siden han våknet akkurat i det jeg kom inn på rommet, fikk jeg ikke byttet ut tanna med 10 kr. Jeg begynte å plukke opp klær når han gikk ned, og fikk byttet i full fart før jeg gikk ned for å lage frokost. Etter en liten stund sa jeg til han at jeg syntes jeg hørte tann feen på rommet. Ok sa han, men nektet å gå opp for å sjekke glasset. Jeg hentet det, og gav han det. Han tittet oppi, yes 10 kr, sa han. Men så veldig skeptisk ut. Ikke før på ettermiddagen syntes han det var litt spennende å tenke på tannfeen. Han var faktisk mer opptatt av at det var hardheten og styrken til den nye tanna som hadde gjort at den gamle løsnet. Tror han er den mest skeptiske ungen jeg noen gang har vært borti når det gjelder sånne ting som Jon Blund, tannfeen, julenissen, og andre slike ting. Ikke noe å gjøre med det, får bare spille med. 

Jonas skulle til en kamerat etter han var ferdig med leksene, siden været ikke var på topp, kjørte jeg han ned før jeg skulle hente guttene i barnehagen. På veien måtte jeg innom butikken for å kjøpe bleier til barnehagen, og noe middag. Caroline ble med på den lynraske handleturen for ho måtte ha seg noe å drikke. Middagen ble noe så kjedelig som lapskaus på boks. Selvfølgelig smaker det bedre med hjemmelaget, men det får bli en annen dag. Uansett så elsker Jakop og Jørgen det. Jørgen var helt vill og spiste vel nesten to dype tallerkener med lapskaus. Godt gjort å få så mye mat i den lille kroppen. 
Det var ikke noe greit vær i går. Masse regn, og vind. Hadde også besøk av en skikkelig haggel-skur på formiddagen, og da det sluddet ett lite øyeblikk, trodde jeg at jeg hadde blitt gal. Eller..... galere enn det jeg allerede er. Siden det ikke var et typisk ute-vær ble guttene inne mens Jon satte opp noen "vegger" så vi har noe å støtte veden på når vi skal lø veden senere. Jeg må nok vente noen uker før jeg kan hjelpe til på det området. Jeg tok en liten tur rundt på utsiden, og ryddet leker, og fikk satt bort stoler som kunne blåse bort. Jørgen fant ut av at han ville tegne, og klarte å fylle et helt A4 ark. Jakop viste han hvordan man tegnet mennesker, og jeg ble ganske paff da Jørgen prøvde sakte og rolig å følge strekene på det Jakop tegnet. Tidlig på kvelden oppdaget Caroline at vi hadde glemt å kjøpe ett par småting, så da ble det en ny tur på butikken. Da jeg kom hjem hadde Jørgen lagt seg, og ikke lenge etterpå var det guttene sin tur. Jon gikk å la seg litt tidlig. Jeg ventet litt fordi jeg ventet på en melding fra Caroline, men kom meg i seng etterhvert. 
Ingen kommentarer: