27. apr. 2016

NY SYKKEL, OG EN TANN MINDRE TIL JAKOP

I dag har det vært en grei dag. Jeg har vært litt trettere enn vanlig, hvis det går. Det kan ha noe med at jeg og Caroline ble sittende oppe i natt å prate, og da kan tiden gå fort. I ettermiddag skulle Jakop og jeg på Obs å handle middag. Sykkelen Jakop har nå er egentlig for liten, så vi gikk bort til syklene for å titte litt på det de hadde der. Det fant Jakop en han hadde lyst på, og til den prisen var det ingen ting å tenke på. 699 kr for en 16" sykkel. Det var en kjempe stolt gutt jeg hadde med meg hjem fra butikken. Det første han gjorde var å hente hjelmen. Så tok han å satte seg på å syklet rundt. Denne  sykkelen er en god del større enn den andre, så jeg hadde regnet med endel knall og fall, men den gang ei. Noen få ble det selvsagt, men sånn som han tar avsted kan man nesten ikke forvente annet. Han skulle prøve å sykle på plenen og tok fart. Det han hadde glemt var at bilen til Jon stod der. Jeg hørte bare: oooooonei, dunk. Jeg gikk for å se om det hadde gått greit med han. Han stod med tårer i øynene, men det var ikke fordi han hadde vondt, det var fordi han trodde jeg skulle bli sint. Så lenge det ikke var med vilje er det jo heller ingenting å bli sint for. Han koste seg lenge på utsiden, og var ganske sliten da han kom inn.


Dette var tydeligvis Jakop sin dag, for han mistet tann nr 2 i ettermiddag. Den hang å dinglet i munnen. Siden han blir helt dårlig av blod, er han litt redd for å rigle for mye på tanna. Med god hjelp av onkel Tore og Jonas klarte vi å overtale han til å få tatt den ut. Det tok sin tid, men den kom i alle fall ut, og det før mat. Hadde tanna dette ut mens han spiste hadde han sikkert svelget den, og da hadde han blitt lei seg, men han hadde nok blitt litt redd også. Han var godt fornøyd når tanna var ute, og syntes det var deilig. Eller har det ikke skjedd så mye bortsett fra at jeg har vært på butikken tre ganger i dag. Etter kl 17, for jeg har glemt noe hver gang. Tror jeg fikk ned meg alt jeg skulle ha til slutt.

Ingen kommentarer: