1. apr. 2016

ENDELIG HJEMME

I går ble det ingen blogging på meg. Jeg var rett og slett for sliten når jeg kom hjem. Før jeg reiste hadde jeg meg en dusj, og aldri hadde jeg trodd at det kunne være så slitsomt. Jeg var helt utkjørt etterpå, og hadde utrolig vont i ryggen. Etterpå hadde jeg en samtale med lege. Det fikk jeg vite hva som var blitt gjort under operasjonen. Skal ærlig innrømme at jeg trodde det var en liten enkel operasjon, men etter samtalen forstod jeg at den var større enn jeg hadde trodd. Jeg fikk også beskjed om alt jeg ikke får lov til å gjøre de neste ukene. Jeg fikk beskjed når jeg våknet etter operasjonen at jeg ikke fikk lov å bære eller løfte mer enn 5 kilo. Som legen sa maks et brød, melk og en pakke pålegg, men kjente jeg det i magen måtte jeg bare droppe det, og vente ett par dager før jeg prøvde igjen. 

Om ett par dager kan jeg prøve å kjøre bil. Ikke trene eller gå lange turer før om 6 uker. Ikke får jeg lov å strekke meg heller, før om ca 1 uke. Jeg kommer til å bli gal skal jeg gå rundt her hjemme uten å kunne gjøre noe fornuftig. Får jo ikke engang gått på butikken alene. De sa jeg ikke kunne løfte mer enn de  kiloene i 14 dager, så da regnet jeg med at jeg kunne begynne å løfte Jørgen, men nei. Jeg kunne begynne å løfte tyngre, men ikke så tungt. Innen 5-6 uker burde jeg kunne klare å løfte og bære Jørgen. Hvordan jeg skal klare det, vet jeg ikke. Jeg syntes det var vanskelig å ikke løfte han i går kveld, og i dag tidlig. Vet jeg må ta tiden til hjelp, men det får være grenser på hvor lenge. Ja da, det er jo tids grenser jeg har fått beskjed om, men må de være så lenge.

I går kveld kom Caroline og Chris opp en tur, og mens Jon stekte vafler var de med meg på butikken for å handle noen små ting. Kjempe flott å få hjelp. Caroline snakker om at ho skal finne øvelser jeg kan gjøre når jeg får lov å begynne å bevege meg normalt, og trene litt. Veldig spent på hva slags program ho vil finne til meg, men jeg er mer spent på om jeg i det hele tatt klarer å fullfør det. Kan ikke huske å ha trent før, og aldri har jeg hatt verken lyst eller initiativ til å trene. Jeg er fullstendig klar over at jeg må begynne å trene når jeg kan. Så havarert kroppen min er i utgangspunktet, vil den absolutt ikke være noe bedre m 6 uker. Men en villstyring på 1,5 år kan jeg ikke gå rundt med kropp som er verre enn den var før operasjonen. Når jeg da i tillegg skal operere foten, får jeg bare bite tennene, og gjøre så godt jeg kan. Må nok passe på å gjøre øvelsene fra Caroline en stund før guttene kommer hjem fra barnehage og skole, for tror ikke humøret mitt vil være på topp mens jeg holder på.


Det var utrolig deilig å komme hjem, og Jonas var kjempe flink til å hjelpe til i dag tidlig. Stolt av han. Merker jeg ble fort sliten selv om jeg egentlig ikke gjorde så mye. Har fått lagt sammen noen få plagg med klær. Satser på å klare noen flere senere i dag. Nå gleder jeg meg til de kommer hjem fra barnehagen, og Jon fra jobb. Jonas ble med en kamerat hjem etter skolen i dag, så når han kommer hjem er ikke sikkert. Nå skal jeg sette på kaffe til Jon kommer hjem.

Ingen kommentarer: