16. apr. 2016

DE SISTE DAGENE


De siste dagene har det skjedd litt, men allikevel ikke så veldig mye. Onsdagen fikk Jonas og jeg endelig kommet oss på kafe for å få litt tid alene. Det var deilig, siden det begynner å bli en stund siden. Trampolinen blir fortsatt flittig brukt. Jakop vil helst ha den for seg selv, så han kan hoppe og trikse som han vil så han slipper å ta hensyn til de andre, og vente på tur. Siden trampolinen er alle sin har han ikke noe annet valg enn å dele. an liker ikke at Jonas tar Jørgen på for da må han være veldig forsiktig, og ikke kan hoppe. Ikke populært. Jeg fikk tatt noen bilder av Jørgen i barnehagen, og det ser ut til at han har funnet seg et favoritt kjøretøy. 
Da han skulle spise middag begynte han å gjøre seg til, så tok ett par bilder av han da også. En liten klovn. Jon jobbet overtid så han kom hjem utpå kvelden. Jonas var igjen flink til å hjelpe meg så det ble minst mulig bæring på meg. 


Torsdag gikk, som sagt tidligere, i stykker. den sluttet å virke, så det tok hele kvelden, og mer eller mindre hele fredagen gikk til å legge inn de programmene jeg pleier å bruke, og i går kveld, fikk jeg lagt inn bildene, og dokumentene. Mangler fortsatt noen programmer men det kan jeg ta til uka. Caroline og Chris var oppe en tur på torsdagen, og Caroline viste Jakop noen måter han kunne trene på. Han begynte å tulle etterhvert, så det ble litt kaos, men litt er bedre enn ingenting. Jakop klarte å sette seg fast i knaggen i gangen når han skulle ha på seg jakka, men etter en stund kom han seg løs. Hadde gått fortere hadde han villet tatt imot hjelp, men han går under mottoet: Stor gutt, klare selv. Noe som kan være ganske slitsomt til tider da endel ting tar dobbelt så langt tid.


Fredag skulle Jonas til tannlegen. Jeg er vant til at det er en kamp å få hen med, men han overrasket stort. Før jeg stod opp hadde han begynt på frokost og niste til seg, og guttene. Jeg skulle kjøre guttene i barnehagen før vi gikk til tannlegen, og hadde veldig dårlig tid, men fant ut av at vi fikk bare komme ett par minutter for sent. Da imponerte Jonas stort. Bare sett meg av så går jeg opp alene, så kan du komme etter når du har levert guttene, sa han. Jeg holdt på å kjøre av veien, for det var det siste jeg hadde trodd han skulle si. Da jeg kom inn til tannlegen satt han  smilte. Han hadde tatt bilder, og satt å ventet på om han skulle ta nye. Alt gikk helt fint. Ingen protester på noe, og ingen tulling. Han hadde ingen hull heller, så han var ganske stolt. Han fikk også opplæring i hvordan han skulle bruke tanntråd. Jeg var utrolig stolt av han over hvor flink han hadde vært, og selv om han ikke ville innrømme det, så jeg at han var ganske så stolt han også. Etterpå kjørte jeg han til skolen, og når skolen var ferdig ble han med en kamerat hjem. Vi spiste middag nede hos Samal og Abelone. Liss, Erik og Natalie var også der. Ertesuppe med pølser og knoke-kjøtt. Jørgen koste seg masse med maten, og hadde det veldig greit med oppmerksomheten han fikk av tante Liss, onkel Erik, farmor og farfar. Jakop ble så glad når han så at det var vafler, så han klarte ikke å spise middag.

Nå skal vi straks ut på Neset. Skal gjøre ett par småting der ute, og siden jeg ikke har lyst til å kjøre frem og tilbake på samme dag siden det er lørdag, blir vi der ute til i morgen. Nå håper jeg vi finner reisesenga til Jørgen, hvis ikke sliter vi litt, men det skal gå på ett eller annet vis. Jon har vært ute med båten og fikk tatt noen stilige bilder av en måke som tok seg en pause. 

Ingen kommentarer: