1. mar. 2016

TUR TIL "VERDENS ENDE"

Søndag hadde vi ukens tur til en plass som blir kalt "Verdens ende". Der er en tur-plass som ligger på toppen av Skrelia, i Lyngdal. Jon var som sagt avgårde en tur på formiddagen, og når han kom hjem, pakket vi sekk og bæremeis. Det blir endel når man er så mange selv om det bare er en tur på noen timer. Grillpølser, pølsebrød, lefser, kjeks, kaffe, brus, varmt vann til kakao, ketchup, drikke til Jørgen og sitteunderlag. 

I dag ble det Tore, Jon, Jakop, Jonas, Jørgen og meg. I tillegg ble Erik, Liss og Natalie med på turen. Det var kjempe koselig. Vi kjørte langt opp på heia, og der ligger en parkeringsplass. Det er ikke lange stykke å gå, og ikke er det bratt. Bare en liten bakke, noe Jakop var veldig glad for. 

Jørgen satt i bæremeisen for første gang, og var absolutt ikke fornøyd, men etter en stund gikk det greit og han fant ut at det var ikke så ille allikevel. 


Jonas og Jakop var rundt og utforsket naturen rundt på området. Liss, Natalie, Jakop, Tore og Jonas gikk ned til vannet og fossen. Der er det lagt ut steiner som man kan gå på for å komme over bekken. Jonas gikk frem og tilbake på steinene, og da ville jo Jakop også. Han gikk over, og kom nesten helt tilbake, før han sklei og datt nedi. 

Heldigvis for han, stod onkel Tore der å passet på, så han datt ikke så langt nedi før onkel heiste han opp. Han ble bare våt på den ene foten, og litt opp på beinet. Han begynte å gråte, men sa etter en liten stund at det egentlig var fordi han ble redd, og ikke fordi han hadde fått litt vondt. Jeg hadde tatt med boblebukse til han, så da var det bare å bytte våt bukse med den. Jakop fant ut av at han fikk ta med badebukse neste gang vi skal på tur der oppe.

Vi koste oss med flott natur, fikk snakket sammen, og så grillet vi litt. Merkelig hvor godt grillpølser smaker når man er på tur i forhold til når man griller de hjemme. Jørgen ville ha verken pølse eller lefse men da han fikk pølsebrød av onkel Tore var det helt greit. Han var nok ikke kjempe sulten, for han hadde klart å smiske til seg mange kjeks av tante Liss. 


Liss var veldig skummel sist Jørgen å ho, men han tenkte vel: Ei som gir meg sjokolade kjeks må være super grei. Ho må jeg bli bestevenn med. Så nå syntes han ikke at tante Liss er skummel lenger, og godt er det siden de skal hjelpe oss med at guttene sover der når jeg skal operere. 

Jørgen elsker dyr, spesielt hunder, så når Prins og Luna var med på turen syntes han det var helt topp. Luna er ikke vant til sånne små monster som Jørgen er, men Prins har hatt Jonas hengende rundt halsen sin fra de var små, så det går greiere for han. Jørgen var rett og slett overlykkelig da tant hjalp han å hils på Prins, og like fornærmet når vi sa at nå måtte Prins hvile litt. 

Jonas liker å hoppe over, opp på ting og ned fra ting, hvis man kan si det på den måten. Han har dett endel parkour videoer på YouTube, og syntes det ser gøy og spennende ut. Han syntes det er dumt det ikke er noen plass i Lyngdal man kan lære det, men Natalie kjenner en som kan, så ho skal høre om han kan komme å vise Jonas litt forskjellig. Håper det går i orden.

Etter er deilig dag satte vi turen hjemover godt fornøyd etter en fin dag. Jørgen sovnet med en gang vi kom hjem. Resten av dagen gikk til hvile, og litt husarbeid.


Regner med å få ut videoen om Januar 2016 på YouTube i løpet av dagen, og filmen fra turen i løpet av uka.

Ingen kommentarer: