13. mar. 2016

STOLT JAKOP BLIR 6 ÅR, OG JONAS PÅ KLASSEFEST

I går 11/3 ble Jakop 6 år. Helt utrolig at det er så lenge siden han ble født. Han hadde hastverk med å bli født, og ble født for tidlig. Han har fortsatt hastverk, og vil at ting helst skal være ordnet før han spør. Selv om det virker som det var i går han ble født, er det ett eller annet som gjør at han har sjelen til en gammel mann som har vært her bestandig. Jon sier han er ett troll som kom ned i fra skogen for 6 år siden. Jakop har hatt nedtelling til denne dagen i lang tid, for denne dagen betyr at han bare er noen få måneder fra å begynne på skolen. 


6 års dagen feiret han i barnehagen i går. De siste årene har jeg ikke fått lov til å lage kake. Hverken til barnehage, eller barneselskap hjemme for begge guttene. Det er det Anne-Marit som skal. Jeg skjønner hvorfor. Ho lager en fantastisk god kake med kjempe fin pynt. Til nå har guttene valgt ting ho ikke har laget før, men får det absolutt bra til. Jakop var super fornøyd, og stolt over å ha en sånn kake med i barnehagen. Har en mistanke om at han spør Anne-Marit om å lage kake når han skal ha barne-bursdag, men samme hvem som lager kake, så lenge han er fornøyd.  

Familieselskapet hadde vi i går ettermiddag. Da kom Caroline og Chris, farmor og farfar, onkel Erik,tante Liss og Natalie og onkel Tore. Det var kjempe koselig, og Jakop syntes det var gøy at så mange i familien kom. Jon, Chris og Jakop klarte ikke å holde seg unna dronene, og hadde seg en tur på utsiden. De hadde det kjempe gøy helt til Jon kjørte fast Jakop sin drone langt oppe i ett tre, og de ikke fikk det ned fordi det gikk tom for strøm etterhvert. De prøvde alt mulig for å få det ned, men for å si det sånn....Det henger der ennå. Jakop gikk å la seg godt fornøyd med dagen. Tror han føler seg stor nå for han har vært veldig på det at Jørgen skal vite at han har en flink storebror, og har passet veldig på i dag. Jakop har til og med løftet Jørgen ut av lekegrinden i dag.

I går skulle Jonas på klassefest. Den ble holdt på en plass som kalles Rocky. En kombinert skatehall og ungdomsklubb.Det er første gang de har det, og det må ha vært en suksess, for Jonas ville sove der. Først var han ikke sikker på om han ville gå men så ble det til at han ville, men skulle absolutt ikke sove der for det var litt skummelt. Det tok ikke lang tid før han ringte å lurte på om vi kunne komme ned med sovepose. Egentlig ganske deilig at han ville det for det er ikke typisk Jonas. Ikke ringte han på natta heller for at vi skulle hente han. Supert. Da Jon hentet han i dag tidlig, var det bare en tur hjemom fordi han hadde avtalt å gå til en kamerat. Jonas hadde i alle fall kost seg masse på klassefesten, og gledet til han kunne gå på Rocky. Hadde tenkt å hente han i ettermiddag, men han skulle visst sove hos kamerater i natt. Ja, ja gutten begynner jo å bli stor.

I dag mens Jon var i båten fant jeg ut av at det var på tide å få vasket underlaget i lekegrinden. Vi har en lekegrind uten bunn, så jeg har isteden ett underlag av disse rutene med tall, som man kan sette sammen til en matte. Jeg og Jakop ryddet opp lekene og flyttet lekegrinden. Jørgen kikket forundret på. Han og Jakop satte seg på kjøkkenet for å leke med Baybalde, og jeg forsvant inn på badet for å vaske underlaget i dusjen. Plutselig stod Jørgen ved siden av meg. Han hadde sniket seg inn når han hørte dusjen. Ikke så rart så glad han er i den. Klarte å holde han unna en liten stund, men så tok han fart og slang seg over benet mitt, og delvis inn i dusjen. Siden jeg holdt dusjhodet i handa ble han selvfølgelig våt, å da fikk han like godt sitte der. Fikk ikke gjort meg ferdig siden han konfiskerte dusjhodet. Det endte med at han fikk sitte i dusjen å kose seg en stund. Kan vel si det ble 3 i 1. Underlaget, Jørgen og klær ble vasket, Måtte vaske underlaget ferdig når Jon kom hjem, og klærne måtte i vaskemaskinen, men Jørgen ble i alle fall ren. 

Jon og jeg skulle egentlig ned til Abelone og Samal, og Natalie skulle passe Jakop og Jørgen, men Jørgen våknet med feber i ettermiddag. Tenkte han var varm etter å ha sovet for det er han av og til. Gav han litt drikke, og ventet en stund, men han var fortsatt varm, så vi målte om han hadde feber. Det hadde han. 38,7. Han var forholdsvis aktiv men slappere enn vanlig. Han lekte litt, spiste pizza og drakk godt. Fikk i han litt paracett, men han spyttet ut mesteparten,og i 20 tiden var han klar for senga. Tror ikke han sovnet, for etter en stund begynte han og gråte. 

Tok han opp for å sjekke feberen, og den var fortsatt 38,5, så regnet med at han ikke hadde fått i seg mange dråpene med parasett. Han ble med Jakop og Jon når de konkurrerte i Bayblade. Etter en stund begynte han å bli veldig trøtt. Fikk i han mere drikke og denne gangen ville han ha parasetten, og svelget alt sammen. Siden har han sovet. Det er nok forkjølelsen som gjør at han har feber. Håper han er bedre i morgen for da skal vi egentlig gå tur. Resten av kvelden har vært rolig, og jeg skal nå i seng. 


Begynte på dette innlegget i går kveld, men ble opphengt i en artikkel om psykiske diagnoser, og alle kommentarene. Kan ikke huske å ha blitt så engasjert før, men nå har jeg fått skrevet ferdig innlegget, selv om det ble veldig langt. Sånn blir det av og til når det blir om to dager hvor det har skjedd endel. 

Ingen kommentarer: