30. mar. 2016

OPERASJON, OG 4 HULL I MAGEN PÅ MEG

Koselig å få på
morgenkvisten
Da er det godt over midnatt, og jeg orker å skrive litt, og ikke bare tenke. Det ble en sen natt på meg i går. Nesten tidlig morgen. Klarte ikke å sove før klokka var nesten 05. De hadde fått beskjed om å ikke vekke meg med mindre det var nødvendig, og det holdt de. Kl 07.30 kom legen innom en tur for å forklare litt om operasjonen. Fikk spørsmål om jeg ville fjerne egglederne i tillegg til livmora. De har funnet ut at mange av de gangene de finner kreft på eggstokkene, har det kommet fra egglederne. Jeg sa han bare kunne ta det som var, men tror ikke han helt skjønte ironien for han svarte at det bare var livmor og eggledere de skulle ta. Eggstokkene ble igjen hvis de var fine. 


Sexy
Jeg ble vekket igjen i 10 tiden. Gikk en rask tur ut for å lufte hodet. Det var ikke lett å ikke røyke, men det gikk. Når jeg kom opp igjen fikk jeg utlevert det nydelige antrekket man bruker på sykehus. Føler meg liksom å frisk og fin når jeg har det på. Eller ikke. Da jeg var ferdig dusjet og påkledd var det bare å få lagt seg. Siden ingen kunne si helt nøyaktig når jeg skulle trilles opp på operasjonsstua fikk jeg noe å sove på, så jeg skulle slippe å slite med angsten mens jeg lå å ventet uten å kunne gå ut. Etterhvert kom de å hentet meg, men vet ikke når det var. Hilste bare på han som skulle trille meg opp, og la meg til å sove igjen. Våknet da jeg skulle hilse på anestesilegen og ett par andre. snakket litt med de, før jeg fikk de medisinene jeg skulle ha, og den fine gassen, som egentlig får vond smak i munn av. De kunne godt hatt jordbærsmak eller noe lignende.


Lappeteppe
Jeg våknet på intensiven, og ble trillet ned etter en stund. Kjentes ut som ett helt år, men var visst bare ett par timer. Heldigvis klarte jeg å sove. Da jeg kom ned på rommet i 17 tiden, ville jeg bare ut. Kjente angsten kom snikende, og da de sa jeg måtte bli ca to timer til ble jeg helt ødelagt. Spurte om det var en spesiell grunn til at jeg ikke kunne gå ut, selv om jeg egentlig visste svaret. Fikk snakket og diskutert meg til å gå ut en tur, men måtte først vise at jeg kunne stå, og så gå uten å besvime eller bli svimmel. Så måtte jeg drikke litt uten at det kom opp igjen, og til slutt tisse. Da prøvene var bestått, kunne jeg kle på meg og gå ut med en nydelig kopp kaffe i handa. Herlig. Med en gang døra til hovedinngangen åpnet seg kjente jeg at jeg ble helt rolig. 
Jørgen venter på mat
Da jeg kom inn i 19 tiden fant jeg ut at jeg kanskje skulle prøve å få i meg noe mat. Var faktisk god middag til å være sykehus-mat som hadde stått å ventet på meg i noen timer. Var ikke lett å spise for hadde ingen matlyst, men fikk ned nesten alt. At jeg brukte over en halv time har ingenting å si. Jon og gjengen skulle ha pizza, og der var det en som hadde lyst på mat i alle fall.


Jeg må bare fortelle hvor fantastisk Caroline er. Ho a ja til å ha ansvaret for Jonas på morgenene mens jeg er her inne. Caroline liker å vite ting i god tid så ho kan planlegge, men allikevel sa ho ja når Jon snakket med ho på mandag. Helt utrolig snill og hjelpsom den jenta. Er så stolt av ho. Det som er så fint med at det er Caroline som skal ha Jonas, er at Jonas syntes at Caroline er en av de tryggeste han vet om. Det har han syntes siden han var liten, og når Caroline skulle sove vekke, hentet han puten hennes og sov på den. Da føler jeg meg så trygg, pleide han å si mens han snuste på puta. At Jonas føler seg trygg når jeg er her inne er veldig viktig for meg. Han tar lett ting innpå seg, og blir fort bekymret, og begynner å tenke mye uten å ville snakke om det. Caroline klarer det fint, og i dag har de fått snakket litt sammen, og ho har forklart han litt forskjellig. Ho har roen når ho snakker om sånne ting for det er noe ho liker og kan, og det hjalp visst godt for Jonas. 

 Nå skal jeg ut en kjapp tur før jeg skal legge meg. Håper jeg sovner tidligere i natt.
Jørgen hadde ikke lyt til å sove i kveld heller. Prøver å overbevise meg selv om at det er fordi han savner meg, men egentlig er det ikke uvanlig at han ikke vil sove tidlig.


Les Caroline`s blogg her

Ingen kommentarer: