2. mar. 2016

MASSE SNØ, OG GLATTE VEIER

I natt kom det en del snø, så jeg gledet meg ikke til å kjøre ned bakken når jeg så at det ikke var brøytet. Vi kom oss av sted i god tid til skolen, og godt var det. Det var veldig glatt, så det gikk ikke fort ned bakken, men som jeg pleier å si: "Ned kommer man uansett, det kommer bare ann på hvordan." Bilen sklei godt i hjulsporene som var kjørt opp. 

Jeg gruet meg til å kjøre opp igjen etter å ha levert Jakop og Jørgen i barnehagen. Det var ikke lett å komme opp, og jeg holdt på å skli ut av veien 3 ganger, men jeg kom opp til slutt. Jeg gadd ikke engang å prøve å kjøre inn oppkjørselen opp til huset, så jeg kjørte opp til naboen, og parkerte der. Er bare 150 meter å gå hjem. 

Jonas var ferdig på skolen 12.25, og siden det fortsatt ikke var brøytet gikk jeg ned. Det var tungt å gå. Hardpakket snø med slaps på toppen, så måtte anstrenge meg for å ikke falle på ryggen. Når jeg møtte Jonas fikk han valget mellom å gå hjem opp bakkene, eller gå ned til Alleen, hvor det er flatt. Han valgte å gå til Alleen, hvor vi tok en tur innom kafeen før vi gikk til barnehagen. Der hentet vi Jakop og Jørgen, tok med vogna og begynte å gå hjemover. Jon hentet oss i sentrum, og så kjørte vi hjem. Føre var ikke så mye bedre, så vi kom akkurat opp bakken. 


På vei ned til Alleen
Jon måtte ned igjen ikke lenge etterpå, for å kjøre Caroline på butikken for ho skulle handle endel mat, og Chris er på vei hjem fra Danmark, så det var litt vanskelig for han å hjelpe til. han kom hjem til slutt, og da var det på tide med en god kopp kaffe før middag. Jonas gjorde lekser mens jeg lagde middagen, og dermed var han klar for å ta en tur ut etter middag. Det ble ganske sen middag, så Jakop ble sendt på badet for å stelle seg, og sendt i seng med iPad`n. Han får en halvtime før han skal legge seg til å sove. Han ville være med meg og Jonas ut, men vi sa at vi ikke skulle leke, men at Jonas skulle hjelpe meg å måke i hønsegården, og mate hønene. Det var nesten sant. Det måtte måkes, og hønene skulle ha mat, men det var jeg om gjorde det. Jonas lagde stier i snøen for meg, og når jeg var ferdig lagde vi hver vår snøborg. som skal brukes i morgen når leksene er gjort. Tore kom i kveld for å se Fjordens Cowboys sammen med Jon, som de pleier hver onsdag. Nå skal jeg snart i seng, for trenger å lade litt ekstra. 
I morgen skal jeg først på sykehuset i Kristiansand, og så reiser Jakop og jeg med natt toget til Oslo, men det får dere lese om i morgen og fredag.

Ingen kommentarer: