16. mar. 2016

MAMMA,DU VET INGENTING, CAROLINE VET ALT HO. Sitat Jakop

Søndag ble det dessverre ingen tur. Jørgen hadde fortsatt høy feber, og det var surt i lufta, men vi prøver igjen neste helg. Jakop hadde i dag vil jeg være slapp og gjøre ingenting dagen, noe han klarte godt. Jeg og Jakop har hatt noen samtaler i det siste om forskjellige ting. Av og til er han ikke helt sikker på om han tror meg, spesielt hvis svaret er noe helt annet enn det han hadde trodd. På søndag spurte han meg om noe, og jeg måtte svare at jeg var ikke sikker, men vi kunne google det, men hadde en annen løsning. Han kikket på meg meg og sa han skulle spørre Caroline. Helt greit det, så sier han: Mamma, du vet ingenting, Caroline kan alt ho.

For Jakop er Caroline alt. Ikke så rart for siden fødselen hans som ho var med på, og frem til nå har ho vært som en liten mamma for han. Er jo bare fint det da. Tenkte jeg og Caroline kunne bytte, så kan ho være mamma og jeg storesøster. Kanskje jeg stiger litt i gradene. Hehe. Vet mammaer skal være teite, men det er jo måte på. Vi har i alle fall pappa her som kan svare på alvorlige spørsmål når ikke Caroline er her.

Jon hentet Jonas på formiddagen. På ettermiddagen kjørte Jon, Jonas og Jakop ned til Liss og Erik for å feire fødselsdagen til Erik. Jeg og Jørgen ble hjemme for feberen var ikke blitt noe bedre. Jakop lekte endel rundt i stua, og "hjalp" til med å legge sammen tøy. Plutselig gikk han veldig bestemt ut i stua mens han babla. Jeg gikk etter, og fikk se hvor sta Jørgen egentlig er når han absolutt vil noe. Han dro teppe og pute opp og ned av sofaen, byttet sofa, og etter nesten en halv time var han fornøyd. Han krabbet opp i sofaen, tok teppet på seg og koste seg masse.

Mandag ble Jørgen hjemme fra barnehagen. Han hadde ikke hatt feber siden søndag ettermiddag, men syntes det er best å holde barn hjemme en dag ekstra etter feber, og etter siste oppkast hvis det er det som feiler. Heller det enn at de smitter andre. Da vi kom hjem fra jobb og barnehage, valgte vi å kose oss ute, rydde litt i blomsterbed, og andre småting. Jon og Jonas prøvde igjen å få ned dronen til Jakop, men det virket ikke denne gangen heller. Siden vi brukte ettermiddagen ute i det fine været, ble det middag i kveldsmat tid, men det er verd det. 

I dag var Jørgen klar for barnehagen. Jakop og de andre store i barnehagen var en tur i kirken i forbindelse med at det er påske neste uke. Jeg syntes det er kjempe fint. Når jeg hadde hentet Jonas på skolen, kjørte vi for å kjøpe noen etterlengtede joggesko. Han hadde så lyst på joggesko at han var med frivillig, og prøvde forskjellige størrelser med et smil. Herlig. Etterpå gikk vi på jakt etter en såkalt parkdress til Jakop. Etter litt leting fant jeg en på obs. Litt mer behagelig ha på seg nå på våren hvor det er varmt i sola. 


Hvor ble den av?
Da vi kom hjem fra barnehagen, hadde Jon fått fyr i bål-pannen, og da var det klart til å grille pølser til middag. Må nyte det fine været når vi har det. Samal og Tore var også her mens vi grillet. Det er deilig når vi kan sitte ute å nyte det herlige været, og spise mat samtidig. Det ble middag litt tidligere enn vanlig, så når vi var halvveis til kveldsmat, var Jakop sulten. Da tok Jakop og Jørgen å fant seg en skål med frokostblanding, og så satt de seg i sofaen og slappet av.


Da Jørgen skulle ha kveldsmat ville han hverken ha skive, eller grøt. Hadde ikke noe frukt liggende, men hadde ett glass middagsmat stående i skapet. Han spiste litt, men så var det stopp. Tok rett og slett å gav han skje og tallerken så han kunne spise selv. Det endte med at jeg tok fra han skjeen fordi han spiste litt og prøvde å kaste maten på Jonas, men det stoppet ikke Jørgen.

Bad hairday
Han liker ikke å spise med hendene, så han fant sin egen måte å gjøre det på. En litt grisete måte, men han fikk i alle fall i seg maten. Etterpå satte han seg i sofaen for å kikke i bok. Når jeg og Jørgen titter i bøker pleier vi å sitte på gulvet, eller låner senga til Jonas. Det å sitte i sofaen har han nok lært i barnehagen.
Resten av kvelden har vært som vanlig. Jakop kom ned fordi han måtte på do. Litt diskusjon med Jonas om lekser, og Jørgen som våknet. Tidligere enn normalt, men virket som om han hadde litt vondt i benet. Caroline og Chris var oppe en tur. Det var fint for nå var det en stund siden jeg hadde sett Caroline. I alle fall 3-4 dager. Nå roper senga på meg, så da er det på tide å legge seg. 

Ingen kommentarer: