5. mar. 2016

JAKOP PÅ RIKSHOSPITALET, OG GØY HOS TANTE

Jakop på bussen
I går var dagen da Jakop skulle på Rikshospitalet for å undersøke beinet for vridningsfeil. Han gruet seg noe veldig. Både fordi det var et stort sykehus, røntgen, og det å ikke vite helt hva som skulle skje. I tillegg var han redd for at de skulle finne noe som gjorde at han måtte operere. Veien bort til sykehuset syntes han var spennende. Først fordi vi skulle kjøre buss inn til Oslo sentralbanestasjon, for han vet at jeg har angst for buss, og det er jo gøy. I alle fall for han. Han var veldig fornøyd og litt stolt når en politibil kjørte forbi oss når vi var i bussen, og begge politimennene vinket til ham.  


Jakop venter spent på trikken
 Han gledet seg også veldig til å kjøre trikk, for det hadde han aldri gjort før. Han har egentlig kjørt trikk før, men da var han bare noen uker gammel, så det husker han ikke. Selv om det var surt og kaldt ute, koste han seg de minuttene hvor vi ventet på trikken for det var så mye å se på. Det morsomste var nok leddbussen som kjørte forbi.

Venter og gruer
Det ble litt kaos da vi kom frem til Rikshospitalet. Da jeg ringte tidligere i uka fikk jeg beskjed om å møte på røntgen 13.30, men det stemte ikke. Det var egentlig hos legen vi skulle være da, men det ble oppdaget før timen begynte. Røntgen fant ingen henvisning på han, så det kom en sykepleier ned fra avdelingen med en, men da fikk vi beskjed om at de ikke kunne ta bilde av han før senere. Ikke så mye å gjøre med det. 

Litt skeptisk hos legen
Venter på røntgen
Da vi var inne hos legen, var han litt redd og skeptisk til hva som skulle skje, men legen var fantastisk og fikk han til å slappe av. I tillegg til å sjekke han for vridningsfeil i leggen, sjekket ho også for lengdefeil på bena, muskler og sener, skjev rygg i forhold til skoliose, og ett par andre ting. Alt var helt fint, men ho ville ha røntgen av leggen uansett for å være helt sikker, og for at da hadde de bilde liggende i journalen hvis de skulle bli noe senere. 

Klar for røntgen
..Og sånn så benet ut
Etter undersøkelsen fikk vi beskjed om at han har noe som kalles ekstremt tilfelle av vokse-smerter. Det var ikke så ofte det var så ille, men det eneste han kan gjøre er å prøve å strekke ut litt på kvelden, og gi parasett ved behov. Ellers må han bare vente til det går over av seg selv. Etterpå tok han røntgen. Han syntes det hørtes skummelt ut, men etterpå syntes det bare hadde vært spennende og gøy. Det gøyeste var nok at vi kunne ta bilde så andre kan se.


Da vi var ferdige på Rikshospitalet kjørte vi ned til byen, Oslo. Der leitet vi etter en lekebutikk som hadde Bey Blade, men vi fant ingen, så han valgte en type pistol i stedet. Rart vi ikke kunne finne noen, men hvis vi ikke finner noen hjemme, får vi se om vi finner noe på nett, for han ønsker seg veldig noe Bey Blade til bursdagen om en uke. 

Da han hadde funnet det han ville ha, gikk vi på Jensens bøffhus. Der hadde de et aktivitets hefte, hvor barnemenyen stod, noe Jakop syntes var stilig. Han bestilte seg Dinosaurusbein med pomfri. Han syntes det var godt, men tror nok at ha syntes kjøttet var mektig for han orket ikke alt sammen, men all pomfrien forsvant. Jeg hadde indrefilet med fløtegratinerte poteter. Maten var helt nydelig, og servisen topp, så jeg anbefaler absolutt resturanten. Når vi var ferdige gikk vi på kiosken for Jakop hadde lyst på en is, så fant vi bussholdeplassen, og kjørte hjem til tante og onkel. Der koste vi oss resten av kvelden.

Natt til i går fikk Jørgen feber, så Jon måtte være hjemme fra jobb, og Jakop var hjemme fra barnehagen. Typisk å bli syk når en av foreldrene ikke er hjemme, men ikke så mye å gjøre med. De hentet Jonas på skolen, og koste seg med pizza senere. Det er første gangen jeg er vekke fra Jørgen siden han ble født. Ganske rart, men også litt deilig på en måte. Savner de noe veldig, men fordelen er at jeg får masse tid alene med Jakop.

Ingen kommentarer: