19. mar. 2016

HVILKEN DAG ER DET I DAG, HVILKEN DAG ER DET I DAG, ER DET FREDAG?

Av og til går dagene i ett. De er forskjellige, likevel så like at man nesten ikke merker at den ene dagen ender, og den neste begynner. Sånn har de siste dagene vært. Egentlig litt rart siden det har jo skjedd litt. Mange kjenner nok til sangen i overskriften, og sånn har jeg følt meg de siste dagene. Til og med glemt gamle barnesanger som egentlig sitter som støpt. Kan prøve å skylde på alderen, men det virker nok dårlig.
Muskelmannen
Bare pass dere
Guttene har mer eller mindre vært i godt humør, bortsett fra at Jakop har vært litt ekstra sutrete, men det har nok litt med at han har fått en løs tann. Den var ikke så veldig løs, men etter en "vi tar Jonas" runde i barnehagen, som endte med at han datt, har den løsnet veldig. Jakop er fryktelig var når det gjelder å ha vondt, og når det er noe nytt som en løs tann, blir han redd også. Han takler ikke blod, så han håper han mister alle tennene uten å blø. Optimisten. Utrolig nok er han høyt og lavt hele tiden, og tar sjanser enda han vet at det kan ende med veldig vondt. Men det er sånn Jakop er, tøff og sårbar på en gang. I natt sover han over hos en venn i barnehagen. Det syntes han er kjempe gøy, og han føler seg nok litt stor også. 

Jonas har ikke vært lett å få til å gjøre lekser, men har gjort de uten de vanlige stønn og protester mens han holder på. Ellers har han vært flinkt til å hjelpe til. Han har passet Jørgen, og hjelpe til med han på morgenen. Ryddet tøy på rommet sitt, og andre plasser og rom. Han har spadd snøen som er igjen utover grusen på utsiden så det snøen kan smelte, og plenen tørke fortere opp. Han har spylt bilene våre rene for grus, og andre småting. Fint når det kan være sånn. I dag var han med Kameraten BF hjem etter skolen, noe Jonas syntes er topp, og det første han sa når han kom i bilen var: "I dag hadde vi kjøttkaker, poteter og brun saus. Min favoritt mat."

Jon har vært å satt garn de siste dagene, og i dag var Chris og Caroline med. God å se at ho er med i båten, for lyden av båt og vann roer ho på en måte som ho trengte i dag.

Jørgen har vært seg selv. Høyt og lavt på plasser han har lov, og der han ikke har lov. Trasser som bare det, og satser på at hode på skakke, søtt smil og nynning med sukkersøt stemme, gjør at han kan få det som han vil. Når det ikke virker, skrur han opp volumet og hyler som bare det, og slenger ofte på ett uttrykk som skal si: Det er å synd på meg at jeg dør. Er ikke helt sikker på hvorfor han ser så overrasket ut, men han fikk lov å spise pølse og potetstappe med gaffel, litt lettere enn med skje. Søt er han i alle fall. Ser nesten litt rampete ut, men han spiste maten fint, så det er ikke det at han har kastet maten som gjør han så overrasket. Kan godt ha denne
bålpanna i hagen
I kveld var Caroline og Chris oppe. Jeg og Caroline handlet litt. Bil voks til Chris, Joggesko ti Caroline, og middag til alle sammen. I dag ble det så avansert som Grandiosa Hjemmelaget pizza. Blir nok litt bedre i morgen for da skal vi prøve oss på noe som heter: Jukselasagne. Spennende. Skal se om jeg kan få tatt noen flere bilder, eller skal jeg si bilder med litt forskjellige motiv, og gjerne litt filming til YouTube. Nå har endelig Jonas sovnet, så da kan jeg og legge meg. Jon sover på sofaen, så da får jeg varmeteppet i sengen for meg selv.

Ingen kommentarer: