27. mar. 2016

EN LITT ANNERLEDES PÅSKEAFTEN

Påskeharen på Høyland
I år ble det en litt annerledes påskeaften enn vi pleier å ha. Når vi er i Lyngdal i påsken pleier vi å slappe av på morgenen, og gå på butikken for å kjøpe det jeg glemte på onsdag. Etterpå pleier vi å ha en påsketur med Liss, Erik og Natalie, hvor vi griller, nyter naturen, og av og til ruller vi egg. Noen år har andre i familien vært med også. På ettermiddagen/kvelden pleier vi å ha god påskemiddag. Etter jeg kom til Lyngdal for over 20 år siden kan jeg bare huske ett par ganger hvor vi ikke har hatt noen form for tur. Bortsett fra de gangene vi har feiret påske i Drammen hos Bente, eller i Osen hos mamma. Vi får ta det igjen neste år.I år ble det ikke noe av, av forskjellige grunner. Jeg fikk sove litt lenge i dag, men etter en urolig natt, Jon som snakket i søvne, var det bare deilig. Jon gikk ned i båten når Jørgen hadde lagt seg. Jakop ventet med lengsel og smerte på at Jørgen skulle bli ferdig å sove, for vi skulle på Sparkjøp. Der skulle han kjøpe noe som heter Worrier blade. Nesten det samme som Beyblade. Da Jørgen våknet klarte Jakop å kle på seg på noen minutter. Helt utrolig siden han pleier å være tregeste av alle. Først gikk vi på apoteket for å hente medisinen min, etterpå var det opp på Sparkjøp. Jakop brukte ikke mange minuttene på å finne det han skulle han. Vi fant ut av at Jørgen skulle få en liten ting han også, men det ble det ingen ting av. Vi gav han forskjellige leker, han kikket på de, ristet på hodet, og gav de tilbake. Rar liten gutt. Etterpå kjørte vi hjem. Heldigvis var Jon kommet hjem, så jeg kunne gå å handle det siste jeg skulle ha uten barn. Luksus. Tidligere i uken spurte jeg i de forskjellige butikkene hvor lenge de hadde åpent påskeaften, men det var bare Europris som sa riktig klokkeslett. Heldigvis fikk jeg det jeg skulle ha. rakk Sparkjøp akkurat, og fikk kjøpt meg to nye bh uten spiler for regner med at det kan være greit å slippe spilene etter operasjonen. I tillegg kjøpte jeg det jeg alltid har kalt brunkrem, tydeligvis ett gammelt ord for nå heter det foundation. Er vel snart 10 år siden sist jeg kjøpte noe sånn, hvis ikke det er lenger siden. Da jeg skulle handle mat etterpå var alle matbutikkene stengt, så da ble det til at jeg måtte på "lille" Kiwi å handle. Heldigvis er de åpne alle dager i påsken. Er vel egentlig det som kalles for Brustabua, tror jeg. Var visst ikke bare jeg som var for sent ute med å handle mat. Masse folk, noe som er helt topp for min angst for små rom med masse fremmede folk. Herlig. Det hjalp ikke at det var en som gikk å klagde høyt over hvor grusomt det var at han ikke fikk lov til å handle på den store butikken. Jeg overlevde, så da gikk det jo greit.

Da jeg skulle lage middag litt senere fikk Jørgen den tomme esken etter risen. Han pleier å syntes det er gøy å leke med de, og han måtte avledes fra middagsmaten, så da tenkte jeg det var en god ide. Hva som går av Jørgen i dag vet jeg ikke, men det første han gjorde etter å ha sett litt på den, var å legge den tilbake i skapet, og lukke døra. Etterpå stod han å åpnet og lukket skap og skuffer der hvor han klarer det, og så gikk han i stua og lekte med Jakop. Jonas har vært veldig stille og på en måte innesluttet i dag, det var fordi jeg skulle snart reise vekk noen dager. Er vondt å se han ha det sånn, men Jakop og Jørgen klarer å få han til å smile og le, og det hjelper noe. Skulle ønske for han sin del at det ikke gikk så inn på han så lang tid i forveien. En ting er å lengte, en annen ting er å lengte før jag har reist.


Resten av kvelden gikk rolig for seg. Jeg sov litt på sofaen, og våknet litt fortumlet. Har fått lagt sammen og puttet noen klær i tørketrommelen, så litt fornuftig har jeg fått gjort. Guttene og Jon har lagt seg fint i dag, og nå er det min tur. I morgen skal vi på Neset å besøke Hilde, så da blir det litt tidlig opp. Ikke jobb og skole tidlig, men ferietidlig. Satser på en rolig natt fra både gutter og Jon.

Ingen kommentarer: