21. mar. 2016

EN EFFEKTIV SØNDAG

I dag, søndag, var det dugnad på hytta på campingen. Plassen har egentlig fått tre navn. Neset, Campingen og hytta. Kommer litt ann på hvem man snakker med. Uansett var nesten hele slekta til Jon der ute. Mennene holdt på med taket, og resten nøyt det å være der ute. Ungene hadde hatt det gøy. Det var i alle fall det jeg ble fortalt. Ikke alltid like lett å få noen god eller detaljert forklaring. De kom hjem utpå ettermiddagen. Jonas var så trøtt at han sovnet i bilen. 


Jakop har fått dilla på parkour, så han hopper og spretter rundt hele tiden, men når han blir sliten som i dag, går det av og til litt galt. Det mest alvorlige i dag, er også det mest morsomme på lenge. Det er sånn som skulle vært filmet. Han spratt rundt i stua, og Jonas viftet med ett stort påskeegg, og klarte å treffe Jakop i panna. Utrolig nok fikk Jakop en kul. Ikke verst å bli slått ut av ett påskeegg. Jakop klarte også å knuse ett malt egg fra i fjor. Han ble så overrasket at det eneste han sa var: Jeg visste ikke at jeg var så sterk. Go gutten vår.

Mens Jon og guttene var avgårde koste Jørgen og jeg oss i sola. Vi matet høner, vasket vannbøtta til hønene og fylte det med vann. Det var like før Jørgen fikk seg en dusj. Den gutten er helt utrolig glad i vann. Vi satte opp lekehytta. Ikke helt lett med litt vind som selskap, og Jørgen skulle hjelpe til, men jeg fikk det til tilslutt. 

Vi sparket fotball, plukket stein og utforsket alle de små gjørmedammene vi har. Jørgen oppdaget at Chris hadde glemt å helle ut vannet av bøtten da han vasket bilen på lørdag, og fant ut av at han skulle bade. Han puttet det ene benet oppi, og prøvde å få oppi det andre, men det var ikke plass. Han ble ikke særlig glad da jeg helte ut vannet, men kom fort på noe annet å gjøre da bøtte og svamp ble flyttet ut av synet. Fordelen med at han badet foten, var at jeg fant ut av at vinter-skoene er helt vanntette. Vi fikk til og med tatt frem påskepynten som vi skal pynte med i morgen.

Siden Caravellen ikke er i bruk for øyeblikket fant jeg ut av at jeg skulle prøve å få plass til bilsetet til Jørgen i den lille bilen til Jon. Må bare få sagt at vi ble kjempe overrasket. Utrolig nok er det større plass i den lille bilen, enn i Caravellen og stasjonsvognen vi har. Det er bedre plass foran på passasjersiden, og begge guttene får bedre plass bak selv om Jakop har puten sin å sitte på. Helt utrolig, er nesten ikke kommet over det ennå. Vi fikk til og med plass til vogna til Jørgen. I tillegg har vi plass til noen handleposer når vi skal på Sørlanssenteret.
Vi hadde restene etter gårsdagens middagen, og resten av kvelden slappet vi av, og tok tidlig kvelden.

Ingen kommentarer: