2. feb. 2016

TUR TIL FLEKKEFJORD, OG DRITT VÆR

I dag våknet vi til tett snøvær, og is på bakken. Nydelig, eller ikke. Likte snøen, men ikke isen. Blir liksom så glatt ned bakken. Jonas klarte ikke bestemme seg for hvilken pute han skulle ha med på skolen. De skal ha leseaksjon de neste 3 ukene. Han skulle også ha med en bok han liker godt, men siden han ikke har lest noen av bøkene han har hjemme, blir det til at han tar en av de han har lest flere ganger i fra biblioteket på skolen.

Jakop var kjempe stolt i dag. Han hadde på seg den ene nye dongeribuksen, og en av de nye strikket genserne. Han så ut som en skolegutt syntes han, og når flere kommenterte det, vokste han enda mer. Skal jeg være ærlig, så han ut som en skolegutt, men siden jeg vil at han fortsatt skal være min lille kose gutt, i alle fall noen måneder (år) til, kan jeg jo ikke innrømme det for meg selv.


Jørgen likte tydeligvis det nye kjøkkenbordet. Når han satt ved bordet i dag tidlig, var han veldig fornøyd. Var veldig nøye på at skiva, og kjøttkaken ble lagt på tallerkenen når han skulle drikke, og at flaska stod fint på siden av  tallerkenen når han spiste. Han var så herlig der han satt og spiste mens han var kjempe konsentrert om å få det rett. 

I formiddag kjørte jeg Caroline til legen i Flekkefjord. Masse slaps, og snø, gjorde føre helt grusomt. Spesielt på Kvinnesheia. I tillegg regnet, og sluddet det ganske mye. Tok en del lenger tid, siden noen absolutt skulle kjøre i 30-40 km/t. Det er greit det var dårlig føre, men ikke så ille.  Vi var hjemme tidsnok til at jeg rakk å handle middag før jeg skulle hente Jonas på skolen. 

Det var nesten vindstille når Jonas gikk inn i bilen, men når vi skulle ut av bilen 2 minutter senere, blåste det så mye at Jonas nesten ikke fikk opp døra. Utrolig hvor fort været kan forandre seg. Utover ettermiddagen, og kvelden blåste det bare enda mer. Etter middag la Jørgen seg, og jeg sovnet på sofaen. Jonas hadde ett par timer hvor han var skikkelig sur. Begynte med at vi glemte at han ikke har saus på kjøttdeigen, men det gikk egentlig over mens vi spiste. 

Etterpå fortsatte det fordi han krangla med Jakop. Har en mistanke om at en liten herremann kanskje lyver litt for at storebror skal få kjeft når han ikke får det som han vil, når han er med Jonas. Er ikke uvanlig å legge skylden på søsken, så er bare å fortsette å fortelle de at det ikke er greit, og bedre å fortelle sannheten med en gang, enn å bli tatt i å lyve. De ble venner til slutt i dag også, og når Jakop gikk å la seg, var de i godt humør begge to.

Den siste timen før Jørgen skulle legge seg, lekte Jonas med han. Er det noen som kan få frem smilet til Jonas når han er lei seg, eller sint, er det Jørgen. De koste seg masse med ball, balansering av sokker, gå bil, og andre ting de fant rundt i stua, og kjøkkenet. Jørgen går av og til på alle fire. Litt som en apekatt, bortsett fra at det ser helt utrolig dumt ut. Vet egentlig ikke hva han ligner på.

Ellers har det vært en rolig kveld. Sitter å hører på vinden, og syntes det er koselig. Håper bare ikke strømmen går i natt, for da blir det sikkert litt kaldt her i morgen tidlig. Nå er det tid for sengen, så kommer det nok noen ord i morgen også.

Ingen kommentarer: