26. feb. 2016

REKREASJON OG UTETID

I natt var en ganske så aktiv natt her hjemme, selv om ikke alle var ordentlige våkne. Jonas hadde antagelig mareritt om omgangsyka, for han kom inn hver halvtime for å si at han hadde spydd ut senga. Det hadde han ikke noen av gangene, og det var tydelig at han gikk i søvne. Rett før klokka var 03, kom han inn og begynte å gråte for han var lei av å spy i senga. Da fant jeg ut at jeg skulle se om jeg kunne lure han litt siden han gikk i søvne. Jeg hentet en bøtte og satte den ved siden av senga, og sa han fikk bruke den neste gang. Det virket tydeligvis, for jeg hørte ikke noe mer i fra han resten av natta. 

Samtidig som Jonas var ute å vandret, lå Jon på sofaen og sov, men ikke rolig. Han sutret og klagde over hvor vondt han hadde i ryggen, og hvor grusomt han hadde det siden han var syk. På toppen av det hele sa han det var min feil. Hehe. Han snakket så høyt at Jakop våknet to ganger, og kom ned for å høre om det var noe galt. Når han så at alt var i orden, gikk han opp og la seg, og sovnet igjen med en gang. Jørgen våknet også noen ganger, men kanskje ikke annet å vente med den oppvisningen som foregikk. Da klokka var 03 hadde endelig alle roet seg, og jeg gikk for å ta en røyk før jeg la meg. Da jeg kom inn igjen hadde Jon forflyttet seg opp i senga. Jeg regnet med at det gikk greit siden han hadde roet seg, men den gang ei. Han begynte med klagingen sin ikke lenge etter, og siden han forstyrret både meg og Jørgen, fikk jeg jaget han ned på sofaen. Det var ikke lett, men etter ett par forsøk, og en litt sint, og trøtt Lena som fikk nok, gikk det.


Etter en slitsom natt har i dag vært en rekreasjons dag her hjemme. Jørgen har vært litt gåen i magen i dag, men det har gått i bleia. Heldigvis begynte han ikke å spy, sånn som vi andre gjorde. Formen hans har vært på topp som vanlig, Høyt og lavt, hit og dit, i ett tempo som snart kan kalles for løping.

Jeg og Jon har ikke vært like aktive. Vi har hatt guttene på skift, så vi kunne få hvile kroppen, og roe magen. Noe som har virket godt, for Jon er i nesten topp form, og kan gå på jobb i morgen, og jeg er i god form igjen jeg også. Kjempe deilig. Jonas syntes det var deilig å kunne orke å være ute med Jakop i dag, og de har begynt å lage hytte bak huset, så vi får se i morgen, hvordan vi skal gjøre det videre med tak og vegger. På ettermiddagen fant Jørgen hørselsvern, noe han har fått sansen for etter at Chris satte Jon sine på Jørgen for noen dager siden. Disse er det ikke musikk i som de andre, men det gjør tydeligvis ingen ting.

Guttene avsluttet dagen med å først leke vilt rundt i stua, deretter litt kos i sofaen før kveldsmat og sengetid. Jon og jeg avsluttet med besøk fra Chris og en titt på den nye bilen hans, Castel og Berserk- I pionerenes farvann. Jørgen hadde seg en liten kosestund i fanget mitt rett før Jon la seg, så det var bare for han å ta han med opp å legge han igjen. 
Nå er det sengetid for meg, og jeg håper på en roligere natt enn i går.

Ingen kommentarer: