28. feb. 2016

NYDELIG VÆR OG UTETID

I dag har det vært nydelig vær, og dermed fikk vi gjort litt ute. Jon og Chris var nede i båten for å skru ut dynamoen for den skal fikses. Tror det er en reim som skal byttes. Jonas har vært hos en kamerat i nesten hele dag, og jeg hentet han ikke før klokka var 20.30. Jeg har fått vasket litt tøy, og fikk renset filteret inni tørketrommelen. Det var nesten tett, så jeg lurer på hvordan det hadde vært hvis jeg ikke renset filteret i døra hver gang jeg brukte tørketrommelen. 


Foran huset. tatt i sommer
fra terrassen
Ute fikk jeg ordnet barnestolene i bilen, så nå har jeg et bakovervendt sete i midten bak i Caravellen, og ett annet i den andre bilen, å får vi  se hvordan det fungerer. Mens jeg holdt på med bilsetene til Jørgen, holdt både store og små gutter på med ting på utsiden. Jakop var å klatret alle plasser han fant som kunne klatres i. 

Der nede er bilveien.
Tatt i sommer fra terrassen
Jørgen vimset rundt over alt, og prøvde å legge ut på langtur ett par ganger, men ble hentet inn igjen til hans store irritasjon. Her oppe er det et stykke ned til bilveien, så han har litt å gå på. Deilig å slippe å tenke på at han ikke må løpe ut i veien hele tiden. Vi har en liten bekk her, men den er på den andre siden av gårdsplassen og oppe hos hønene, så han må være uten oppsyn en stund før han detter oppi der. Til sommeren blir det litt annerledes for da er nok tempoet hans litt høyere enn nå, for da regner jeg med at han løper rundt over alt. Kanskje jeg skal sette han i bånd. 

Jon, Tore og Chris holdt på med bilene. De flyttet på ku-fangeren på bilen til Tore. Kan ikke ha vært lett siden det tok ganske lang tid. De fikk det i alle fall til.  Chris lånte en tusj og forandret på øynene og smilet bak på bilen sin for å få like øyne som Tore har på sin. Syntes det ble stilig og artig. Kjørte bak han i ettermiddag, og det var ikke lett å se, så må si ifra at det svarte må tegnes større. Chris måtte gå i 17 tiden for å hente Caroline som kom med bussen fra Oslo. Hadde håpet ho hadde tatt en liten tur opp når ho kom, men skjønner godt hvorfor ho ville rett hjem. Sliten etter å ha sittet på bussen i mange timer, i tillegg har hun ikke sett Chris på nesten en uke, og det var bare en time til han skulle på jobb. I tillegg reiser han i morgen ettermiddag til Danmark får å være med på et kurs i forhold til jobben.

En stund etter han gikk, kjørte Tore hjem, og jeg på butikken for å handle litt mat. Tore kom opp igjen i 20 tiden. Da koste vi oss med hjemmelaget pizza. Lenge siden og like godt som jeg tenkte. Jørgen og Jakop spiste godt. Mer enn jeg trodde de skulle orke. Det ble en rolig lørdagskveld. Guttene la seg fint når de fikk beskjed, og Jonas la seg til å sove før jeg kom inn for å gi han beskjed om å skru av iPad`n. Jørgen våknet etter en stund. Han var kjempe tørst og tømte flaska raskt. Etterpå ville han ha kose tid i fanget, noe som nesten er blitt obligatorisk ser det ut som. Heldigvis er det som regel rett etter at han har sovnet, men hadde det vært på natta hadde jeg ikke orket det i lengden. Det er helt fantastisk å kjenne hvordan de krøller seg sammen i fanget, legger hodet inn mot brystet, slapper av og stoler 100% på at man passer på. Og så sovner de. Skremmende og ufattelig fantastisk.  I morgen blir det ny tur. Planlegger å grille pølser, og vi skal prøve bæremeisen for første gang. 
Blogges

Ingen kommentarer: