25. feb. 2016

Nå er det nok sjukdom!

Mandag var første dag i vinterferien for Jonas, men Jakop og Jørgen kjørte jeg i barnehagen, så fikk jeg litt tid med Jonas. På vei hjem fra barnehagen var jeg innom legesenteret med ny urinprøve i forhold til sjekk på nyrene. Jonas og jeg koste oss, så på tv og snakket sammen. Jonas spilte litt på pc`n, og lekte med lego. Jonas er jo fin når det gjelder å følge med på tiden, og dager. Rett før jeg skulle gå for å hente guttene i barnehagen kommer han ut i gangen: mamma? Det er vinterferie nå, er det ikke. Bare Jonas som kan komme med noe sånt. 

MORGEN KOS
Jørgen er ikke helt villig til å sove på ettermiddagen, så ser ut som om han begynner å gå fra to til  en ganger med søvn om dagen. Han er ikke mere enn 17 måneder, så håpte han kunne holde seg til to ganger om dagen litt lenger, men kan ikke tvinge han heller. Vi får heller satse på at han begynner å sove hele natten isteden. Like viktig det, nesten mer. Hjelper ikke sove mye på dagen, hvis han ikke sover på natta. De siste nettene har han sovet mye bedre. Er stort sett å gi han smokken, og kosen/filla, så sovner han igjen. Noen ganger holder det med å si hyyyysssssjjjjjj. Har vært minimalt med "opp å gå turer" på natten.

JØRGEN BÆRER 2.
JØRGEN BÆRER  1.
På ettermiddagen var jeg og hentet en bæremeis. Vi snakket om det på søndagskvelden, og helt tilfeldig kom jeg over en kommentar på en gruppe på Facebook, og tok kontakt. Det skal bli deilig å kunne ha bæremeisen når vi skal på tur, har litt flere plasser vi kan gå nå som vi ikke trenger å være avhengig av at vi må komme frem med vogn. Hvis alle sammen er med å går er vi ganske mange som kan ha Jørgen, og blir det krise med foten og ryggen til Jakop, tåler faktisk bæremeisen han også. Kan sikkert komme godt med hvis han skal operere foten, og vi får lyst å gå tur, men får håpe han ikke trenger det.
Jeg gikk å la meg tidlig, men brå våknet i 22 tiden. Da måtte jeg bare ta fart og løpe inn på badet, og der ble jeg nesten hele natten, bortsett fra ett par timer med søvn på natta. Hadde trodd jeg skulle slippe unna omgangsyka siden jeg ikke pleier å få den, men nei. 

FARLIG Å LØFTE
TING UT AV BILEN
Tirsdag hadde Jonas besøk av en venn, og siden formen min ikke var helt på topp, gikk jeg å la meg når de andre våknet, og holdt meg i senga med bøtta på siden av senga resten av dagen. Jon måtte være hjemme fra jobb for å hjelpe til med guttene. Dagen varte ikke så lenge for min del, men formen ble i alle fall bedre ut på ettermiddagen og kvelden, og siden formen var mye bedre, kunne Jon gå på jobb på dagen etter. Caroline reiste til Oslo for å være noen dager hos tante og onkel. Caroline elsker å være der, og ser på det som sitt fristed, en plass ho kan slappe av, selv om hun hjelper til.


I dag, onsdag, gikk Jon på jobb, og jeg fikk Jakop og Jørgen avgårde. Da jeg kom hjem sa Jonas at han følte seg sliten og slapp, og det gikk ikke mange minuttene før han måtte inn på badet. Helt utrolig, han som ikke pleier å få omgangsjuka, har nå hatt det tre ganger. Stakkars gutt. Heldigvis roet magen seg utover dagen, og som han sa selv, det positive er at jeg ikke spyr lenger, bare gulper. Når Jon kom hjem fra jobb, følte han seg dårlig, og gikk å la seg, men ikke lenge etter var det han som måtte løpe inn på badet. Nå ligger han på sofaen og sover, og prater i søvne om hvor vondt han har det. Jonas har visst mareritt om å være syk, for han er oppe å går i søvne med jevne mellomrom, og mumler om at han trenger bøtta ved siden av senga for han spyr hele tiden. Nå er det bare Jørgen som ikke har vært syk, og nå håper jeg virkelig at han slipper. Er ekstra vondt når de er så små, for de kan ikke si ifra selv når det er noe. 

Nå har vi vært nok syke i dette huset, så nå håper jeg det er lenge til neste gang det blir så ille. Syntes vi har fått nok for flere år fremover. Har lyst til å gjøre andre ting enn å tømme bøtter, kjeks og Cola. Nå satser jeg på et friskt hus fra i morgen tidlig, så vi kan nyte resten av vinterferien, og være både inne og ute, og kose oss.
Ingen kommentarer: