8. feb. 2016

Har fått gjort mye i dag

Jeg begynte på dette innlegget i går kveld , og hadde alt klart i hodet, men det viste seg at koblingen mellom hjernen og hånda ikke virket, så jeg prøver igjen i kveld. Jon stod opp med guttene, noe de liker godt, og i løpet av morgenen lekte Jon seg med filtrene på Snapchat, og Jørgen. I 11 tiden la Jon, Jørgen og jeg stod opp. Jonas og Jon reiste ut på Neset, for å sjekke taket på det ene tilbygget på campingvogna, mens Jakop, Jørgen og jeg koste oss hjemme.  


Vi fikk gjort litt i går. I tillegg til at Jon var på Neset, fik Jon gjort mye. Jon malte første strøket i taket, i gangen. Han fikk lagt ut grus der bilene står parkert. Kjempe deilig, siden den ene bilen dryppet litt olje, så nå slipper vi å tråkke i det. Høres kanskje ikke mye ut, men tar ganske lang tid.


Jeg fikk også malt litt i går. Fikk malt første strøket på vinduskarmene, og listene rundt døra i gangen. Håper å få tatt ett strøk til på onsdag. Da håper jeg å få tatt vinduskarmene i stua også. Jeg fikk også lagt sammen tøy som har ligget å hopet seg opp på benken i lille gangen. Var nok i alle fall 6-7 vask. Det dekket hele kjøkkenbordet. Var i alle fall veldig fornøyd med meg selv.

Vi fikk også laget noe mat, men det tok vi sammen. Deilig lasagne og baguetter. Er ikke vanskelig å lage, men tar litt tid. Det hjelper ikke å ha en som er litt sur for han får litt begrenset tilgang til gang og stue, og må være i lekegrinda, eller sitte i stolen mer enn han er vant til, pga malingen.


Caroline og Chris var oppe en tur før de skulle kjøre Tore. Noe som hjalp veldig på humøret til Jørgen. Han får så mye oppmerksomhet, og vet å smiske med de. Så det hjalp oss veldig når vi lagde mat, og malte. 


Chris måtte ha sin obligatoriske krig med guttene. Sikker på at det er dagens høydepunkt når de får den krigen med han. De rakk dessverre ikke spise med oss, men de kom opp igjen når de hadde kjørt Tore, og fikk spist da. De ble til de skulle hente Tore. Koselig når de blir så lenge, for da får vi tid til å snakke litt, 

Rett før vi var ferdig med å spise, kom Jonas med en matte oppgave til oss. Siden han satt rett ved whiteboard`n, skrev han oppgaven der. Jakop hadde også lyst å få en oppgave han kunne klare. Jonas gav han en enkel oppgave. 4 kaker skal deles på 2 personer. 4/2=2 Den klarte han nesten før Jonas hadde sagt oppgaven, og da var de igang. De satt nesten en time, og lagde oppgaver til hverandre.  

Vi visste han er god akademisk, men Jakop overrasket stort. Den vanskeligste oppgaven Jonas lagde kan skrives sånn. (k=kake) (p=personer)


2 p deler 4 k=2 stk, 2 p deler 8 k=4, 8 k+8 k=16 k som 4 p skal dele=4. Så sier Jonas: Hvis du har 16 k, og jeg har 16 k hvor mange har vi da? Etter litt tenking kom Jakop frem til 32 k. Hvis vi skal dele med mamma og pappa, hvor mange får vi da? 8 k svarer Jakop ganske raskt. Hvordan klarte du det, spør Jonas. Jo fordi når vi hadde 16 k fikk vi 4 k hver. 32 k er 16 k, to ganger, og da blir det 4 k til hver to ganger,og da blir det 8 k. 

Fantastisk, fortsetter det sånn, får han det greit på skolen. Fikk filmet litt da han prøvde seg på 5x5, men den klarte han ikke. Var nok litt vel vanskelig, i tillegg var han trøtt. Har ikke fått redigert, men legger sen ut senere.


Nå er det absolutt sengetid, så satser på at Jørgen har sovnet. Innlegget om dagen i dag, får komme i morgen formiddag.

Ingen kommentarer: