11. jan. 2016

NYTTÅRSAFTEN 2015

Nyttårs aften formiddag gikk rolig for seg. Jon, og Jonas var nede på Europris å handlet raketter og stjerneskudd. Senere var jeg nede på Coop for å handle litt mat til dagen etterpå, og ett par ting jeg skulle ha med ned til Liss og Erik. Vi gikk ned i 19 tiden, og Samal, Abelone, Caroline, og Chris var også der. Natalie var avgårde en annen plass med kjæresten. Etter å ha snakket litt, og hatt noe kaffe, satte vi oss til bordet. Liss og Erik hadde laget masse god mat. Kalkun, saus, grønnsaker, poteter, støffing, og medisterkaker. Det smakte nydelig, og kan godt si at jeg var meget mett da vi var ferdig med å spise. 

Etter en stund var det tid for dessert. Vi hadde sjokoladepudding, gele, vaniljesaus, karamellpudding, sjokolade og kaker. Rett og slett noe for alle. Guttene spiste i flere omganger, og innimellom øktene kikket de på Ipad, og spilte på pc.Jakop og Jonas gledet seg til rakettene, og kunne nesten ikke vente. Jon, Chris og Erik var nok litt ivrige de også. Vi andre brukte tiden frem til tolv på å slappe av, og snakke sammen, og rett og slett bare være sammen. Jørgen brukte tiden på å kose seg med å prøve å gjøre alt han ikke hadde lov til, alt han kunne gjøre, og hadde innimellom runder rundt bordet hvor han smilte seg til forskjellige ting som stod på bordet. 

Da klokka hadde passert 22.30, og Jørgen enda ikke gjorde tegn til å ville sove, var det bare å kle på han, og legge han i vogna. Så var det bare å sette i gang å gå. Han hadde ikke lyst til å sove, så selv om jeg stappet han langt ned i vogna, og snørte posen helt igjen, kom han seg opp i sittende. Han dro til og med med seg seteryggen opp. Følte meg ikke særlig lur der jeg gikk rundt med en liten i vogna, som hang så godt han kunne på utsiden, som babla, og protesterte for full hals. Etter en stund begynte han å bli sliten, og sige litt sammen i vogna, så da fikk jeg lirket vogna ned i liggende. Da noen begynte å sende opp ett par raketter sovna han. Da var det bare å trille tilbake, og håpe på at han sov lengst mulig. 

KLARE FOR
RAKETTOPPSKYTING
Rett etter vi kom tilbake til de andre, var det tid for å begynne å skyte opp raketter, og leke oss med stjerneskudd. Jonas og Jakop syntes det var gøy, og mye fint å se på, men tror nok Erik, Jon, og Chris koste seg minst like mye. Jakop syntes det ble litt mye bråk etterhvert, og kanskje en smule skummelt da rakettene gikk i været, så han gikk til Caroline hvor han syntes det var godt, og trygt. 

Caroline fant frem noen stjerneskudd, og da koste han seg skikkelig. Jonas holdt seg unna oppfyring, men gikk rundt å viftet, og prøvde ut om tennstaven kunne brukes til å tenne på andre ting som gress, og tørre blader. Ikke at det virket særlig godt. Kan nok ha litt med at alt var vått.Jørgen sov igjennom alle rakettene, men da Erik begynte på bombene sine, vet ikke om det heter det, men høres ut som det, da våknet han. Tittet ned i vogna, og der lå han og kikket forskrekket på meg. Da jeg hadde tatt han opp, kikket han forundret rundt seg på alle fargene, og blinkene. Så ikke ut som om han brydde seg noe om smellene, bortsett fra lyden fra bombene, de var han skeptiske til. Fikk et stjerneskudd, og da var alt annet glemt. Han syntes det var kjempe spennende. Jeg viste han at han kunne ta på det. Han prøvde å gjøre det, men det var nok litt for skummelt. 
Her er Jakop, Jonas og Chris,
Da de var ferdig med å skyte opp rakettene, gikk de løs på stjerneskuddene. Like gira på å lage tøffe mønster i lys ved å snurre og vifte med de. Noen måtte prøve å "skrive" med de også, men det ble ikke lett å lese. Da alle raketter var fyrt opp, og stjerneskuddene brent ut, gikk vi inn alle sammen. Det første vi gjorde, var å si "godt nytt år" til de vi ikke fikk sagt til på utsiden. Noen "godt nytt års" meldinger, og snap ble det også. 
Da vi bestemte oss for at det var på tide å gå hjem, ble Jonas litt grinete. Han ville så gjerne være igjen, og sove over, med vi avtalte at han kunne komme ned dagen etterpå. Vi fikk puttet tre kjempe trøtte barn i bilen, og kjørte hjem etter en utrolig koselig nyttårsaften med godt selskap, og god mat.
Caroline, og Chris ble lenger for å kose seg. 

Blogges

Ingen kommentarer: