4. jan. 2016

LILLE JULAFTEN, OG JULAFTEN 2015

En som gleder seg til
bestemor og onkel skal
hentes
På kvelden, lille julaften hentet jeg Bente og Alexander i Kristiansand. Guttene gledet seg masse, og kunne nesten ikke vente. Endte med at både Jonas og Caroline ble med inn for å hente de. Jonas og Jakop ville vente med å pynte juletreet til Alexander og Bente kom, så når de hadde fått slappet av, og fått litt mat, satte vi igang med pyntinga. 
Alexander begynte med å sette på lysene, men siden de allerede var tatt ut av eskene, var det bare en stor floke av lys, og ledninger. Da han var kommet over halvveis, tok jeg over, og gjorde det lille som var igjen. 


Etterpå var det tid for å sette på juletrepynten. Jonas gav fort opp, men Jakop holdt litt lenger, men det endte med at vi voksne måtte pynte ferdig. Kan ha noe med at det begynte å bli veldig sent, og at de var så trøtte at de nesten gikk i søvne. Jørgen syntes det var så gøy at bestemor, og onkel Alexander var kommet at han hadde ikke tid til å sove. Han ville bare leke, og kose med de. Klokka var vel over midnatt før vi fikk han til å sove. 

Vi var litt spente på hvordan det ville gå med han, og juletreet, men etter å ha fått nei ett par ganger, var det ikke lenger interessant. Da vi endelig kom oss i seng, var ribbe, medisterkaker, og medisterpølse funnet frem, og klare for å bli tilberedt neste dag. Gavene var også lagt frem under juletreet. Alt klart for den store dagen.

Julaften morgen koste vi oss med en god frokost, før ribba ble satt i ovnen for å bli mør og god til julemiddagen. Ellers slappet vi av og koste oss. Hadde egentlig trodd at Jørgen kom til å gå til angrep på julegavene med de fine fargene, og raslete lydene, men igjen overrasket han. Han krøyp bort, tok på en, tittet på meg, og ristet på hodet, så fant han på noe annet å gjøre. Egentlig utrolig deilig å ikke trenge å gå rundt å satse på at gaver og juletreet overlever, men overraskende siden han er så nysgjerrig, og ikke har så lett for å ta et Nei for et Nei. På formiddagen gikk vi ned til Abelone og Samal for å innta den årlige julegrøten med mandel. Jeg elsker grøt, så kunne ha hatt en sånn dag litt oftere. Merkelig nok var det jeg som fant mandelen, og vant marsipangrisen. Muligens fordi Kristine ikke var der. 

JULEMIDDAG
Da vi kom hjem var det på tide å sette igang med å lage julemiddagen. Fikk hjelp av Bente til å skrelle poteter og gulrøtter. Det var veldig deilig, så sparte jeg fingrene for mye vondt. Kålrabistappe ble laget, blomkål og brokkoli ble trekt, poteter kokt, saus ble laget. Medisterkaker, og medisterpølse ble varmet. Surkål og rødkål ble også klargjort. Prøvde å få sprø svor på ribba i år også, men ikke engang grillen i ovnen klart å hjelpe til. Begynner å bli vant til det. Får det nok til en eller annen dag. 

Bordet ble dekket med nissetallerkener. Det ble trangt, og "intimt" ved bordet. Vi var Caroline. Jonas, Alexander, Jakop, Jørgen, Jon og meg. Det var et deilig måltid med masse god mat, og vi koste oss masse. Guttene begynte å bli utålmodig etter å kunne få åpne pakker, så de fikk gå fra bordet litt før oss. 
JULEMIDDAG
Etterpå var vi så mette at vi tok en røyk, og kopp kaffe, og måtte sette oss ned å la maten synke, før vi tok oppvasken. Da kvelden kom var det tid for å pakke opp gaver, og de var det ganske mange av. Rett etter vi hadde begynt å åpne gaver, kom Samal, og Abelone en tur opp for å se. 

LILLE KANINEN VÅR
Jonas og Jakop fikk masse lego, litt klær, og penger. Akkurat som de ønsket seg. Jørgen fikk klær, og noen leker, og litt penger, akkurat som mamma ønsket seg. Caroline fikk ny vinterdyne, og hotellpute av oss, så ho gledet seg til å legge seg. Ho fikk også masse fint, akkurat som oss andre. 
JØRGEN HJELPER CAROLINE
Å PAKKE UT GAVER
Chris var i Eiken på julaften, men kom ned i det vi var ferdig med pakkene, men hadde med seg pakker fra Eiken som var til både han, og Caroline. han hadde også pakker til han som lå under juletreet å ventet på han. Ikke før Chris kom ble Jørgen interessert i pakkene, og begynte de å hjelpe å åpne gavene. Da gavene var ferdig pakket opp, forsvant guttene inn på rommene sine, for å kose seg med gavene. Vi segnet om på sofaen etter at stua var ryddet for gaver, og gavepapir. Vi var faktisk fortsatt mette etter middag, og kaker, at vi glemte å spise dessert. Jeg syntes det var en deilig, og utrolig koselig julaften, og håper de andre synte det samme.

Blogges

Ingen kommentarer: