3. jan. 2016

DESEMBER OG TIDEN FØR JUL

Desember ble en ganske så våt måned. Det regnet mer eller mindre hver dag, så dermed ble det mye tid inne på ettermiddagene. Litt mye oppbygd energi, og endel mindre tålmodighet, gjorde at guttane krangla litt mer enn vanlig, og at Jakop har blitt ekspert på å terge Jonas hjalp ikke. Jørgen begynte i barnehagen første desember, og stortrives. Trengte ikke akkurat noen tilvennings dager, men det har kanskje noe med at han har vært i barnehagen en times tid når vi leverte Jakop på morgenen. Han kan ikke komme fort nok ut av bilen, og vil helst ikke gå hjem. Kan jo ikke klage på det.

Vi hadde noen dager med flom, noe guttane, inkludert Jon, syntes var spennende. Jonas syntes det var litt ekkelt også, så han og jeg hadde oss
Breiva
en tur rundt for å kikke litt den dagen vannet var på vei tilbake. Hengebrua i Alleen gikk under vann, og tur-stiene på Kvavik var ikke lette å finne, og gikk absolutt ikke ann å gå, så vi måtte gå rundt. Jonas måtte prøve å gå på stiene, men gav opp da vannet nesten gikk over støvlene. Syntes det er fasinerende å se hvor mye vann kan endre naturen på få timer.

I midten av desember var Kristine hjemme en tur, og da hadde vi den årlige pepperkake bake dagen hos Liss og Erik. Simon, kjæresten til Natalie lagde noen andre kaker, og Erik koste seg med å sprøyte de ut på stekebrettet. Ungene gikk fort lei, og det endte med at det var de voksne som bakte tilslutt. Uansett ble det veldig gode kaker.

Caroline lagde til mamma, Lukta godt ;)
Tore pynta litt på bilen denne måneden, så nå kjører han "melkeruta". Syntes bilen ble stilig, og Caroline sier at når du ser bilen bakfra, ser det ut som om den smiler. Caroline har lagd noen småting nå før jul. Ho og Jonas lagde litt julepynt den ene dagen Jonas var på besøk. Jakop og Jørgen hadde juleavslutning i barnehagen, hvor Jakop var Konge, og Jørgen sau i julespillet. Etterpå var det kake, og gang rundt juletreet. Tilslutt kom nissen med godt. Like koselig som det alltid har vært. Da vi var ferdig, måtte vi kjøre avgårde til Jonas sin juleavslutning. 
Skuespillet skolen hadde laget var kjempe gøy.  Godt gjort å klare å få med alle typer nisser , og i tillegg tann feen. Jørgen elska musikken, og dansa masse, men han satt på armen min, så ble ganske sliten. Alt i alt var det en super forestilling, bare synd de har det på en plass som ikke har plass nok, og som blir farlig varm. Blir spennende til neste år. Da skal Jakop være med for første gang, og Jonas skal være med for siste gang.
Ellers har vi kost oss i desember. Julekalenderen til Jonas og Jakop gjorde jeg det ganske enkelt. Kjøpte en litt stor boks med Hobbit lego, og fordelte det ut over 20 dager. Lørdagene fikk de lørdags godtet i kalenderen. I tillegg fikk de hver sin film. Jurassic World til Jonas, og den siste Minions filmen til Jakop. 
Jonas fikk også tre billetter til premieren på den nye Star Wars filmen, så han tok med seg Jon og Chris. Jakop fikk også billetter, men vet ikke til hvilken film ennå. Får vente å se når det kommer en film Jakop har lyst til å se. Jørgen hadde ikke julekalender i år, noe Jakop og Jonas syntes var trist, men skjønte det da jeg forklarte at det hadde ikke noe å si for han i år. Han hadde ikke hatt glede av det på samme måte som de siden han er så liten enda, men at han nok var stor nok neste år.Caroline og Chris delte julekalender i år. De fikk forskjellige kluter, og vaskemidler til huset som ho ønsket seg, i tillegg fikk de noen små ting som var kun deres egne, og som de ikke skulle dele. Utrolig nok gledet de seg som små unger til å åpne pakkene, enda de stort sett visste hva som var i. De beviste i alle fall at man trenger ikke være barn for å glede seg over en julekalender, noe som forsåvidt var koselig, for det tar litt til å pakke 3 julekalendere. 

Alt i alt hadde jeg en rolig, men aktiv desember.

Blogges

Ingen kommentarer: