22. jan. 2016

DEILIGE DAGER MED SNØ, OG KULDE

De siste dagene har det vært deilig ute. Det har snødd endel, så nå er det godt med snø å leke i. Det har vært ganske kaldt, så Jørgen har ikke vært ute så fryktelig lenge, men det er bare å kle han godt, så går det bra. 
Han er veldig aktiv så selv om han har vært ute i over en time på kvelden, og det er nærmere -10, så har han protestert når vi tar han inn, og er god å varm når vi kler av han. Han aker, krabber rundt på gårdsplassen, og i snøhauger. Slenger seg gjerne i en snøfonn hvis han ser en.

Jørgen har fått det for seg at å klatre opp trappa ute, og rulle ned er fryktelig gøy, så man må passe veldig godt på, for han er utrolig rask opp trappa selv om det er mer bakke enn trappetrinn på grunn av snøen.

Jakop har fått seg ski, og er blitt fantastisk flink på de tre dagene han har hatt de. Han har hatt de med seg i barnehagen, og i tillegg gått masse på de hjemme på ettermiddagen. 


Jonas kjøpte seg mini-ski og staver for ett par dager siden. Siden jeg ikke husket hvordan man festet de, datt de fort av, noe som ikke er uvanlig fra før, men han fikk allikevel prøvd de. Senere på kvelden googlet jeg på det, og fant et fint bilde av hvordan de skulle festes.


I går var Bernt på besøk etter skolen, og da fikk han prøvd de ordentlig, og klarte å stå ned nesten hele bakken på siden av huset. De var litt inne til vi hadde fått spist, så gikk vi ut alle sammen. Bernt og Jonas var veldig flinke, og akte masse sammen med Jørgen. Jakop stod litt på ski før han ble med på aking, og herjing i snøen. De var ganske så slitne når de kom inn etter nesten to timer. 
De har kost seg masse i snøen, men dessverre har snøen vært for "tørr" pga kulden til at det har vært mulig å få noe fart på akingen.
Vi har grillet endel på bål etter at det har blitt mørkt, noe som er veldig koselig, og faktisk deilig. Chris og Caroline har vært oppe nesten hver dag, og vi har sittet inne å pratet og kost oss, men de har også vært med ute. Chris har stort sett lekt med guttene noe de liker kjempe godt alle tre. Ekstra gøy syntes de er når Caroline kan være med. Ho fikk ikke tak i utebukse, så de har vært litt kaldt for ho, noe som gjør at ho da har mer vondt enn vanlig. Jakop syntes det var super gøy, og fint da Caroline var med å hjalp han med å stå på ski, og forklare ting for han.


Jørgen ser etter Albert, og traktoren
Jeg har vært med Tore å gå turer på morgenen når guttene er levert på skole, og barnehage. Er ganske stolt av meg selv, men må bare få sagt at Tore imponerer. Han går utrolig mye. Hver dag, og det han kaller korte runder, syntes jeg er ganske lange, så da vi tok en av de litt lengre turene var jeg helt gåen når jeg kom hjem. 

Jon har jobbet overtid de siste dagene, og det blir nok noen dager til fremover, men heldigvis er det for en kort periode.
Ellers har det vært noen flotte dager vi har hatt. 
Blogges

Ingen kommentarer: