15. jan. 2016

DE FØRSTE DAGENE I 2016

Jørgen koser seg


Nyttårs helga kom endelig snøen. Syntes det var deilig, men som tidligere er det stort sett bare barn som er enige med meg. Vi koste oss masse i snøen hvor vi akte, og lekte "kongen på haugen". Jeg ligger bestandig dårlig ann, og det er stort sett ikke mange sekunder jeg klarer å holde meg på toppen av snøhaugen. Kan ha noe med at det er Jonas, og Jakop mot meg, eller kanskje det har noe med at jeg ikke er like kvikk og rask som før. 


Trekkhunden Jonas
Den ene dagen lekte Jonas trekkhund, og trakk Jørgen rundt på utsiden på akebrett. Jørgen var litt skeptisk til å begynne med, men etterhvert syntes han det var kjempe gøy. Jakop prøvde han også, men syntes det ble for tungt, og dessuten fikk han vondt i munn.

Jakop sitt ansikts uttrykk i snøen.
Jonas sitt ansikts avtrykk i snøen.


Senere på kvelden begynte Jonas og Jakop å lage engler i snøen. Det ble fort kjedelig, så de fant ut at de skulle se om det gikk ann å lage avtrykk av ansiktet istedet. Noe som faktisk gikk veldig fint. Jakop fikk ansiktet ganske langt ned i snøen, så han støttet seg med hendene før jeg rakk å hjelpe han opp. Resultatet ble noe som kan minne om en mus eller flaggermus med menneskeansikt. Noe som ble utrolig kult. Jonas sin lignet på en skummel maske som smiler ekkelt. Får ta flere avtrykk i vinter, og se hvordan de blir da. Ellers fikk vi kost, og lekt mase før snøen mer eller mindre forsvant.

Den 4. januar ble Caroline 20 år. Den feiret vi hos Liss og Erik, sammen med familie. I år var det Liss som lagde kake til Caroline. Første gangen jeg ikke har laget kake, eller hatt selskap hos oss, så det ble en merkelig følelse. Uansett ble det koselig, og det viktigste var at Caroline hadde det fint.

Jørgen koser seg med varm melk
etter ett par timer i snøen.
Den 5. januar begynte skolen. Jakop og Jørgen var i barnehagen, men Jonas startet dessverre skoleuka med å være syk. Heldigvis gikk det over i løpet av ett par dager, og han gikk på skolen dagen etter selv om han ikke var helt frisk, men han var tidlig ferdig den dagen så da gikk det greit.
Blogges

Ingen kommentarer: