28. des. 2014

Velkommen til verden, lille Jørgen Andre.

GODT MED TOMMEL
HJERTELIG VELKOMMEN VÅR ELSKEDE
JØRGEN ANDRE
24/9/2014 ble Jørgen Andre født inn i vår familie. Kanskje ikke helt planlagt, men likevel hjertelig velkommen. 
Jørgen var selvfølgelig liten siden han ble født 5 uker for tidlig, men siden han var liten for alderen, var han den minste av de alle. Med sine 43 cm, og 2170 gr, var det ikke store gutten jeg fikk i armene mine. Ikke var det noen av klærne som passet heller, så her måtte vi ha prematur tøy. Ikke det enkleste å få tak i på så kort varsel, men fikk god hjelp av pappaen min. hjalp godt at jeg kunne ta meg små turer inn til byen. Fikk klær i str. 44 og 46, men til og med det var for stort til å begynne med.


HVA ER DET JEG SKAL GJØRE NÅ?
HAPPY
Jeg kunne ikke amme på grunn av noen medisiner jeg bruker fast, og Jørgen skjønte ikke helt hvordan han egentlig skulle bruke hverken nebb eller flaske, så da ble det sonde. Så litt skummelt ut å mate han på denne måten, men når man fikk prøvd gikk det veldig greit. før man gir de mat i sonde, skal man sjekke om sonden sitter rett, og det gjør man ved å se om man får ut noe i fra magen. De første gangene jeg gav han på sonde, fikk jeg de på avdelingen til å sjekke for meg, men etterhvert fikk jeg taket på det også. STOLT STORESØSTER

STORESØSTER NYTER
SYNET AV JØRGEN


ER SMOKKEN STOR......
ELLER JEG LITEN?
DUCKFACE
Vi prøvde å gi han på flaske før vi gav han på sonde, men de første dagene var han ikke interessert, og fikk vi han til å ta flaska, brakk han seg ofte. Det hjalp da vi fikk han til å ta prematur smokk, og gikk over til prematur smokk på flaska. Det var ikke mye han ville ta, men syntes ikke det var så rer da han de første dagen skulle ha mat hver 2-3 time. Han la heller ikke på seg noe særlig av vanlig NAN, selv om han fikk kvoten sin, så han gikk over på erstatning for premature. Det hjalp, og vekten begynte sakte men sikkert å krype oppover gram for gram.


JONAS KAN IKKE FÅ NOK AV JØRGEN

STOLT STOREBROR
KOS Å SOVE PÅ ARMEN TIL ELLA
(CAROLINE)
DUCKFACE TRENING
Det ble lange dager på sykehuset. Vi fikk ofte besøk, men det var ikke mye å finne på. Jeg hadde rom borte på barsel som jeg kunne ta han med inn på, men siden han skulle ha mat så ofte, ble det fort litt stress. Jeg var heldig, for Jørgen var som regel alene på rommet, så jeg satt stort sett der inne, med mindre jeg skulle spise, eller bare ut å lufte meg litt. Etter ett par dager kunne jeg ta han med ut på små turer i vogna, noe som hjalp masse både for meg, og for matlysten hans. Jørgen fikk antydning til gulsott, og lå til lysbehandling i to omganger. første gangen lå han litt over ett døgn. Andre gangen var det bare en natt. Da var han egentlig ikke over behandlings grensen, men siden verdiene hadde steget raskt, la de han allikevel inn for å se om de kunne få stoppet det, og det virket.


MIN UTROLIG HERLIGE FAMILIE.
CAROLINE, JON, JONAS, JAKOP
 OG JØRGEN
JAKOP KOSER SEG MED JØRGEN

Han ble flinkere til å drikke av flaska for hvert måltid, og etter en uke gikk det nesten mer fra flaske, enn det gjorde på sonde. Omtrent samtidig fikk jeg en sykehus hybel, noe som var veldig deilig. De første dagene hadde jeg han der på dagen. Det var kjempe deilig. Kunne kose og slappe mer av blant annet under måltidene, noe som igjen viste seg på mat mengden, Jørgen selv klarte å få i seg. Hadde vi bodd nærmere sykehuset kunne vi ha fått tatt han med hjem selv om han fikk sonde, men må si at dette var ett veldig godt alternativ. Enda bedre var det at nå kunne guttene og Jon komme  overnatte. 

VÅRE TRE HERLIGE GUTTER:
JONAS,JAKOP OG JØRGEN

EN SUPER STOLT STOREBROR
JONAS OG JØRGEN SLAPPER AV PÅ
HYBELEN MIN PÅ SYKEHUSET
Jakop var hos meg i to netter, før vi byttet han ut med Jonas. Så fra lørdagen til søndagen, sov de hos meg alle tre. Det var deilig å få ha guttene litt alene, og kunne bruke litt tid på de, etter å ha vært så mye borte fra de den siste 1,5 mnd. Var også herlig å ha alle rundt meg igjen selv om det bare var for en natt. Deilig å få følelse av å være igjen, selv om det ikke var hjemme. Selvfølgelig lengtet jeg bare enda mer hjem enn det jeg allerede hadde gjort, men nå visste jeg at det bare var snakk om dager før Jørgen og jeg kunne reise hjem.


JONAS OG JAKOP HAR DET GØY PÅ
LEKEPLASSEN PÅ SYKEHUSET
JAKOP I KLATRESTATIVET PÅ UTSIDEN
AV HYBELEN

Det fine var at det var en lekeplass på utsiden av hybelen, som guttene kunne bruke. Der koste de seg, både når de var på besøk, og når vi kom inn på hybelen.
Tirsdag etter nesten to uker, kunne jeg og Jørgen reise hjem. Jørgen klarte seg fint uten sonde, og med prematur smokk på flaska gikk det unna med maten. Fikke resept på melka, og noen skriv om jern, tran og vitaminer han skulle ha når vi kom hjem, og så var det bare å vente på at Jon skulle komme å hente oss. 
Kan ikke få beskrevet hvor deilig det var å komme hjem, og vite at nå skal jeg ikke inn igjen. HERLIG.

Blogges

Ingen kommentarer: