1. apr. 2014

Turen inn til Asker for operasjon av hals.........


Siden i fjor våres har Jakop av og til spyttet ut maten. Noen ganger fortsatte han og spise, andre ganger ville han ikke ha mer. I høst syntes jeg han begynte å bli litt tynnere, men tenkte det bare var fordi han vokste så mye. 
Det var helt tilfeldig jeg oppdaget hvor tett han var i halsen. Vi satt å snakket om halsbetennelse og hovne mandler, og sa vi kunne se i halsen til Jakop siden han ikke hadde vært syk siden påske, men når vi kikket i halsen han, så vi noe helt annet enn en frisk og fin hals. Som dere ser er det ikke store plassen maten har når den skal ned i magen. Det ble en tur til legen, og en henvisning til spesialist. Da vi ikke hadde hørt noe til begynnelsen av desember, ble det en ny tur til legen. Vi var ganske bestemt på at noe måtte gjøres. Han var nå blitt så tett i halsen, at på natta når han sov var han veldig tett, og pustet tung. Han begynte også å få problemer med mat. Hele tiden minne han på å ta små biter, og tygge masse, men det ble bare mindre og mindre mat han orket å spise. I midten av januar var vi hos spesialist i Kristiansand. Han var ikke i tvil om at mandler og polypper måtte fjernes. Han lurte på om Jakop var lei av suppe, og grøt. Jeg lurte på hva han mente med det. Så trangt som det er i den halsen, kan han umulig klare å få ned noe annet, var svare jeg fikk. Da jeg fortalte at Jakop fortsatt spiste samme maten som før, bare alt for lite, ble han meget imponert. Da vi var ferdig, bestilte de i resepsjonen time til operasjon i Asker med en gang, og fikk utdelt time 17. mars. Søndag 16. mars reiste Jakop og jeg inn til Ann Siren. Det var meningen vi skulle ta toget, men siden det ble strømstans på linja til til Oslo, endte vi opp med å ta buss østover. Buss er noe av det verste jeg vet, men siden vi måtte inn, hadde jeg ikke noe valg. Heldigvis var de veldig få på bussen, så jeg "overlevde" turen. Jakop oppførte seg veldig fint. Satt i ro som han skulle, skravlet mer eller mindre hele veien, og koste seg med lefse, drikke, og godt. Da vi hadde en pause på veien, var han veldig opptatt av at alle hadde kommet seg på, og fått på beltene. Vi var fremme i Sandvika i 21 tiden, og ble hentet der. Det var kjempe deilig å komme ut av bussen. Når vi stod å ventet på å bli hentet, rett ved politistasjonen, kom det en politi bil kjørende, som nesten stoppet helt opp, vinket til Jakop, og satte på blålys og sirene i noen sekunder. Jakop ble kjempe gira, og tror nok han ble litt stolt også. Det var deilig å komme frem. Strekke på bena, ta en røyk, prate litt og puste godt ut. Rett etter at vi kom frem, fikk jeg vite at min farmor var død. Det kom ikke overraskende, siden jeg godt visste hvordan helsen hennes var, men jeg ble selvfølgelig utrolig lei meg og trist. Det var bare å ta tlf fatt, og ringe hjem å si ifra. Begravelsen kom til å være fredagen i Drammen, så det skulle jeg få til.
Etter en god stund fikk vi lagt oss.  Jakop gledet seg til dagen etterpå, så han hadde litt problemer med å sove, men til slutt sovnet vi begge to.

Fortsettelse følger........

Blogges

Ingen kommentarer: